Lausti, Koota ja Potkonen Bulgariassa

24.2.2015

Arkistokuva Mira Pitkäsestä
Arkistokuva Mira Pitkäsestä

Viime viikonloppuna Suomen mestaruudet vakuuttavasti voittaneet Marjut Lausti (54 kg), Matti Koota (56 kg) ja Mira Potkonen osallistuvat tänään alkavaan huipputasokkaaseen Strandja Memorial –turnaukseen Bulgarian Sofiassa.

Turnaus on kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n A-luokan turnaus, johon oli ilmoitettu 250 nyrkkeilijää 37 maasta. Turnaukseen osallistuu useita maailmanmestareita ja runsaasti arvokilpailumitalisteja.

- Strandja on todella kovatasoinen turnaus tänäkin vuonna. Turnaukseen osallistuu muun muassa Venäjä, Kiina, Kazakstan, Irlanti, Englanti, Uzbekistan ja kaikki Euroopan huippumaat ovat mukana, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen tietää.

Näyttöjä European Gamesiin

Marjut Laustin avausvastus on Bulgarian kakkonen Gabriela Dimitrova. Matti Koota kohtaa avausottelussaan Uzbekistanin mestarin Muradzhon Akhmadaliyevin ja Mira Potkonen saa vastaansa kokeneen Ukrainan ykkösnaisen Yulia Tsiplakovan, joka on saavuttanut muun muassa EM-hopeaa.

- Nyrkkeilijöidemme avausvastustajat ovat kovia, mutta niinhän ne aina tämän tason turnauksissa ovat. Uskon kuitenkin vilpittömästi kaikkien suomalaisten voitonmahdollisuuksiin, Pitkänen sanoo.

Suomen valmentajina turnauksessa toimivat Veli Koota ja Ismo Laasanen. Tuomariksi Bulgiariaan on matkannut Pauli Jyrkkänen.

Suomalaisnyrkkeilijät antavat näyttöjä kauden pääkilpailuihin European Gamesiin, joka isketään kesäkuussa Azerbaijanin Bakussa. Näyttöpaikkoja kolmikolle on tarjolla vielä GeeBee-turnauksessa Helsingissä 13.-15. maaliskuuta ja Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa Tampereella 28.-29. maaliskuuta.

Lisäksi Lausti ja Potkonen matkaavat 16. huhtikuuta kahdeksan muun suomalaisen naisnyrkkeilijän kanssa Irlantiin kaksipäiväiseen maaotteluun. Huhtikuun lopussa European Gamesiin valmistautuvat miehet puolestaan osallistuvat tasokkaaseen Belgrade Winner turnaukseen Serbiassa.