Joutseno Boxing Club

Joutseno Boxing Club on perustettu 2010

JBC tunnetaan hyvästä yhteishengestä


Mistä kaikki alkoi?

- Nyrkkeily käynnistettiin Joutsenossa 90-luvulla yleisseura Joutsenon Katajassa, joista ajoista aktiivisesti seurassa toimii edelleen joitakin innokkaita. Vuosi 2009 oli vaikea, toiminta oli katkolla, mutta Timo Mattila pommitti Olavi Nihtistä ja motivoi jatkamaan. Tämä vuonna 2010 perustettu nyrkkeilyn erikoisseura lähti loistavasti käyntiin, kun innokkaita tekijöitä riitti.

Seuran pyörittämiseen tarvitaan aina hyvä porukka. Minkälaisella porukalla seuran toimintaa ylläpidetään?

- Hallitushan koostuu tällä hetkellä ihan vaan omasta harrastajaporukasta entisistä ja nykyisistä (kuntonyrkkeily), paitsi Noora (Heiskari) tietty kilpapuolelta. Kuntopuolen vetäjät pyörittää treenejä vuorotellen. Toki välillä meillä käy vierailevia ohjaajia. Työnjako toimii niin, että yksi vetäjistä laittelee vetovuoroja kaikille tasapuolisesti ja sovitaan sitten vielä viimeistely yhdessä. Hän myös häärää kauden päättäjäisten kanssa, hoitaa maksuasioita ja vierailijoita. Tärkeä tekijä siis.

Moni meistä tekee työtä nyrkkeilyn parissa hyvästä sydämestä. Miten huomioitte aktiivit, jotka pyörittävät toimintaa?

- Ekat 3 vuotta mentiin periaatteella kaikki maksaa samat maksut, jotta uuden seuran talous saadaan kestäväksi. Ahkerimmat tekijät palkittiin onnistuneen kauden päätteeksi kausimaksua vastaavilla tavara- tai tuotepalkinnoilla. Tekijöitä on matkan varrella riittänyt loistavasti, kun suhteutetaan se monen ison kaupungin seura-aktiivien määrään. Jokaisen panos seuran hyväksi on ollut ja on merkittävä, ilman heitä seura ei voisi näin hyvin kuin se nyt voi.  Seuramme vahvuuksista on sen tuki kaikenlaiseen koulutukseen joka vie seuran päätyötä eteenpäin. Ei ole koskaan sanottu, ettei ole rahaa lähteä koulutuksiin. Ja kuten varmaan suurin osa  Suomen valmentajista, tehdään Joutsenossakin työtä fiiliksien takia!

Sosiaalisen median perusteella teillä on Joutsenossa hauskaa! Mistä hyvä yhteishenki kumpuaa?

- Olen aktiiviaikoina kiertänyt paljon ympäri Suomea nyrkkeilyn parissa ja usein kuullut kehut, miten noin pieneltä paikkakunnalta tulee noin virkeä seura. Sitähän se on, kun kilpailijoitakin on seuran lyhyen historian aikana ollut joka vuosi aina SM-mitaleille saakka. Myös kuntonyrkkeily on ollut koko ajan aktiivista tuottaen yhdessä kilpanyrkkeilyn kanssa hienon kokonaisuuden. Erikoisuutena meillä on yhteinen naisten ja miesten kuntonyrkkeily ryhmä, joka myös lisää yhtenäisyyttä ja hyvää henkeä. Näistä toiminnoista on syntynyt tiivis ja yhtenäinen seura.

Kilparyhmät ovat Suomen nyrkkeilyn sydän - minkälainen tilanne teillä on kilparyhmän kanssa?

- Kilparyhmän tilanne on yhtä aikaa hyvä että huono. Ryhmää on mukavasti, mutta sitoutuneita valmentajia vain yksi, Ville Mustonen. Hän on vetänyt käytännössä yksin kuusi vuotta ryhmää. Ville on tehnyt pitkän työrupeaman nyrkkeilyn parissa todellisella rakkaudesta lajiin –asenteella. Etelä-Karjalassa on paljon osaavia entisiä kilpanyrkkeilijöitä, joista muutamat, kuten Teppo Laine ja Jani Nousiainen ovat antaneet osaamistaan seuralle, mutta eivät ole mukana seuran päivittäisessä työssä. Eikä unohtaa sovi nykyään seuran toisena valmentajana toimivaa Juha Mykkästä, jonka paneutuminen tekniikan opettamiseen on erittäin arvokasta seuralle.

Ilman junioreita ei ole tulevaistuutta. Löytyykö Joutsenosta lajille tulevaisuuden tähtiä?

 - Juniori- ja kilparyhmässä on tosin mukavasti porukkaa, mutta toivottavasti kilpailemaan lähteviä olisi tulevaisuudessa useampia. Jos saisimme myös sellaisia valmentajia/vetäjiä, jotka olisivat valmiita viemään näitä harrastajia kilpailuihin, niin uskon, että Joutsenossa juotaisiin mitali kahveja useamminkin. 

Kisoissa kilpaillaan, muuten tehdään yhteisttyötä, saako teille tulla kylään?

- Ota seuran yhteystiedot esiin, soitat jollekin ja sovi asiasta. Nyrkkeily-yhteisömme on siitä hieno, ettei täälä kovin usein ovia suljeta, kun näissä vierailuissa aina molemmat voittavat.

Haastateltavana oli Ville Mustonen. Seuraavassa numerossa matkaamme länsirannikolle.


Joutseno Boxing Club

sähköposti: joboclub@gmail.com

https://joutsenoboxing.sporttisaitti.com/seura/

Facebook: https://www.facebook.com/Joutseno-Boxing-Club
Juniorit treeneissä
SM-kisoissa mukana Ville Mustonen, Noora Heiskari ja Teppo Laine
(kuva: Facesivuilta)