Ylä-Tikkurilan Kipinä

Ylä-Tikkurilan Kipinä

Ylä-Tikkurilassa puhalletaan yhteiseen kipinään

YTK:n Nyrkkeily syntyi melkein vahingossa. Kaupunki oli rakentanut uuteen urheiluhalliinsa nyrkkeilysalin. Ennakkokatselmukseen osallistunut Tapio Pakkanen oli tiedustellut, ketkä salissa treenaavat. "Ei kukaan", oli vastaus kuulunut. Siltä seisomalta Tappari perusti Ylä-Tikkurilan Kipinään nyrkkeilyjaoston ja loppu on historiaa. Haastattelussa Petri Kananen

Teillä on erityisen vireää ja monipuolista toimintaa. Kuinka paljon teillä on jäseniä?

Aika tarkkaan 250 ja heistä n 150 alle 18-vuotiaita. Jäsenmäärästä 25-35 on kilpailijoita. Tulijoita on paljon, mutta emme voi millään kaikkia ottaa ainakaan kerralla, sillä salimme on sen verran pieni. Harrastajia tulee Suur-Helsingin alueelta mm. Klaukkalasta, Nurmijärveltä ja Keravalta. Meillä on normaalisti neljä peruskurssia sekä keväällä että syksyllä, eli yhteensä noin 22 treeniä per viikko. 

Teillä on paljon muutakin kuin vain treenejä! 

Kun toiminta alkoi laajentua ja kilpailijoita meillä on niin paljon, ajattelimme, että meidän kannattaa itsekin järjestää kisoja. Olemme tehneet kisoistamme sellaiset, että kisoista porukat lähtisivät kotiinpäin hyvillä mielin. Tarjoamme mahdollisuuden peruslääkärintarkastukseen ja sovimme otteluparit valmiiksi, ettei turhaan tarvitse kisapaikalle ajella. Lisäksi järjestämme 1-2 leiriä vuodessa salillamme. Ensimmäisen järjestimme viisi vuotta sitten, silloin oli mukana 12 junioria. Viime kesänä leiriläisiä oli 80, käytössämme olivat salin lisäksi molskit sekä tatamit. Täällä on ollut vetäjänä esimerkiksi Johanssonin Jari, Laustin Marjut, Turusen Sanna. 

Mistä tämä Kipinä oikein saa voimansa??

Kyllä se on suurta rakkautta lajiin. Viime vuonna minulla ja Alangon Jukalla oli n. 340 nyrkkeilytapahtumaa kummpaisellakin. Mutta tämä on antoisaa. Meillä on tämä ehtymätön ideariihi, jossa näitä ideoita syntyy ja sitten me toteutamme ne. Vain sillä tavalla seura ja laji pysyvät vireinä ja houkuttelevina! 

Saako tulla kylään?

Saa! Me kyläilemme aktiivisesti itsekin, sillä meidän mielestämme se on harrastajille suuri rikkaus päästä kokeilemaan muiden valmentajien ja ohjaajien harjoituksia. Samalla tutustuu toisiin harrastajiin. Ja se on rikkaus myös meille valmentajille. Meillä on näissä "kimppatreeneissä" työnjako valmennuksen suhteen. Usein käy niin, että vieraileva valmentaja vetää jonkun harjoituksen, mitä ei itse enää muistanutkaan! Saa ideoita ja voi antaa toisille ideoita. Eli tervetuloa! Kotisivut: https://www.y-tk.fi/
Nellan mielestä nyrkkeilytreeneissä on parasta kaikki!
YTK:n kilpatreenit