Karkkila Boxing Paja

Karkkila Boxing Pajassa ei valssata rautakankia!


Yksi Finbox-perheen tuoreimmista jäsenistä on Karkkilan Boxing Paja, jonka harjoitustilat sijaitsevat komean punatiilitehtaan uumenissa Högforsin ruukin alueella.

”Tiesin heti sisälle tultuani, että tänne minä haluan nyrkkeilysalin”, kertoo Jari Pehkonen, yksi seuran perustajista, valmentajista sekä seuran puheenjohtaja. 

Boxing Pajan nimi liittyy vahvasti rakennuksen historiaan. Sali on rakennettu entisen konepajan tiloihin, jossa satakunta vuotta sitten valssattiin rautakankia. Nyt salilla valssataan rautaisia nyrkkeilijöitä. 

Hyvä fiilis, tiivis joukkuehenki ja tekemisen meininki. Sitä on Karkkila Boxing Pajan tunnelma

Seuran toiminta alkoi kaksi vuotta sitten. ”Emme heti alkuun hakeneet Liiton jäsenyyttä, varsinkin kun tämä korona tuli sotkemaan kuvioita ja aikatauluja. Siksi esimerkiksi Lilli Ahlstedt ei osallistunut Rovaniemen SM-kisoihin. Tämän vuoden alusta oli oikea hetki liittyä Finbox-perheeseen”, sanoo Jari. 

Valmennuskaksikko edusti aiemmin Helsingin Tarmoa ja vaikka yhteydet Helsinkiin ovatkin hyvät, kävi säännöllinen ajaminen useamman kerran viikossa kuitenkin turhan rankaksi. 
”Oli lopulta järkevää perustaa oma paikallinen seura. Itse asiassa Tarmon Marko Metz asiaa ehdotti. Markon ja tarmolaisten apu salin saamisessa kuntoon onkin ollut merkittävä.”


Jäseniä seurassa on tällä hetkellä parikymmentä, mutta koronan vuoksi ei suurempia rummutuksia toiminnasta ole edes tehty. “Olemme keskittyneet harjoittelussa vahvan kestävyyskunnon rakentamiseen sekä perustekniikkaan”, kertoo Jari. Jatkossa Pajan salilla treenaavat sulassa sovussa sekä juniorit että ammattinyrkkeilijät, esimerkiksi entinen karkkilalainen, nykyinen espoolainen Rasmus Bergman. 

Seuran toiminnan tarkoituksena on nyrkkeilyharrastuksen edistäminen sekä laajempi mahdollistaminen Karkkilan seudulla. ”Kuntoilun ja harrastuksen lisäksi tähtäämme seuramme jäsenten menestymiseen valtakunnan huipulla!”, painottaa Jari saaden Lillin hymyilemään leveästi. SM-hopeaa aiemmin jo urallaan voittanut Lilli tähtää tämänvuotisiin SM-kisoihin tavoitteenaan mestaruus. 

Lilli Ahlstedt tähtää 2021 SM-kisoihin

Finbox-haastattelua tehtäessä salilla olivat paikalla myös Santeri Laine sekä Rasmus Bergman valmentaja-isänsä Janos Koikkalaisen kanssa. 
”Tänne on yksinkertaisesti hyvä tulla”, tiivistää Kauhajoen Kamppailu-Urheilijoita edustava Santeri Pajan tunnelmaa. Pikkupojasta asti Karkkilassa nyrkkeillyt Rasmus on samaa mieltä: ”Tämä on rouhea mesta,kaikki tarvittavat plus aivan älytön tunnelma.” 

Kauhajokilainen Santeri Laine on tuttu vieras Pajan punaisessa salissa. Lauantaipäivän vierailuun sisältyi kaksi tärkeää sparritreeniä Rasmus Bergmanin kanssa. Fyysisen treenin ohella arvokasta on myös tiimihenki, jota pienen lajin pienten seurojen urheilijat kokevat Pajalla. 

“Pienen hengähdystauon jälkeen treenit tuntuvat jälleen hyviltä”, kertoo Santeri, jota moni kaipasi Rovaniemen SM-kehään. 

Korona sotki Rasmus Bergmanin hyvin alkanutta ammattilaisuraa ja hinku matseihin on jo kova. “Eihän tässä muuta voi kuin toivoa tilanteen paranevan”, toteaa Rasse. 

Harjoitusten ohessa  nyrkkeilijät ehtivät naljailla  toistensa varusteista. Siinä missä Santerilla on käytössään uudenkarhea alasuoja, kootaan Rassen alasuojaa kasaan ilmastointiteipillä ennen sparrin alkua. 
“Joo, kannattaa ryhtyä ammattilaiseksi, tää on ihan pelkkää luksusta.”

Rasse Bergman ja Santeri Laine