Viipurin Nyrkkeilijät

Seura on perustettu Viipurissa 1929

Viipurin Nyrkkeilijät ja Ruskiksen Skabat - aika legendaarista

- On kyllä! Taitaa olla jonkinlainen maailmanennätys pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetyistä salikisoista, kertoo Risto Heinonen, seuran varapuheenjohtaja ja naiskilparyhmän valmentaja. ”Siihen listaan voi vielä lisätä varustehuoltaja, kokki, autokuski ja tsuppari”.

- Rusan Skabat pysyvät hengissä niin kauan kuin tekijöitä riittää. Jos listassa on kolmekymmentä ottelua hurahtaa talkooväeltä kisajärjestelyihin koko päivä. Jos haluaa olla avuksi, kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, kehottaa Risto.

Viipurin Nyrkkeilijöillä on monta nais– ja tyttönyrkkeilijää. Mistäs moinen?

 - Sanopas se! Tällä hetkellä ryhmään kuuluu 9 nyrkkeilijää. Vaikka nyrkkeily on yksilölaji, onhan tämä harjoittelu ryhmässä ihan erilaista kuin yksinään. Lajiharjoitteita pystytään tekemään yhdessä ja sitten tulee vähän tsempattua toisia, jos sattuu huono päivä. On tässä valmentajalle tekemistä, kun harjoittelun lisäksi hoidat kisamatkat. Kun Kristiina Kivistö lopetti viime keväänä Suomen ja Pohjoismaiden mestarina oli takki ja mieli tyhjä. Hänen kanssaan ehti tehdä töitä 7 vuotta ja nähdä upean kehityskaaren. Lajin jatkuvuuden kannalta on tärkeää, että näiden ”konkarien” tilalle nousee nuoria tähtiä, kuten Lia Pukkila, joka on aivan huippulupaus.

 Juniorikouluryhmässäkin on vilskettä!

 - Kyllä. Koulun aloitti nyt reilut 20 junioria, mutta aina siitä putoaa muutama pois syksyn mittaan. Toisaalta monet vanhemmat havahtuvat tuossa syys-lokakuussa, että pääseköhän vielä mukaan. Kyllä pääsee. Mikä parasta nämä nuoret löytävät tiensä Viipurin Nyrkkeilijöihin ihan netin kautta. Testasimme aiemmin ihan painettujen mainosten tehoa, mutta kun kyselimme, mistä nuoret ovat kuulleet seurastamme, oli kaikkien vastaus ”netistä”. Siksi tällä hetkellä panostamme kotisivuihin ja Facebookiin. Nyrkkeilykoulua vetävät entiset ja nykyiset kilpailijat, kertoo Risto.

Onko teillä kuntonyrkkeilijöille ryhmiä?

On toki, sellainen parinkymmenen kuntoilijan ryhmä. Ihan vakiintunutta toimintaa myös VN:ssä.

Miten muistatte omia aktiiveja, ohjaajia ja valmentajia?

Pidämme koko seuran yhteiset joulujuhlat, jossa palkitsemme aktiiveja. Lisäksi ollaan käyty yhdessä risteilyillä ja joululounailla. Pienetkin teot piristävät, kun tietää olevansa arvostettu.

Saako tulla kylään?

- Kyllä saa! Rohkeasti vaan salille. Kerrotte vaan, että olette sopineet minun kanssani, hymyilee Risto.


https://www.viipurinnyrkkeilijat.fi

Risto Heinonen, puh. 0400828869

https://www.facebook.com/viipurin.nyrkkeilijat

Sähköposti:risto.heinonen@viipurinnyrkkeilijat.fi




VN:n kilpailijoita Pekka Viitasen seurassa
Ripan tarkkailussa