Hattula Boxing

Nyrkkeily hurmasi Hattulan

Hattula Boxing on ensimmäisen toimintavuotensa aikana vakiinnuttanut paikkansa kuntalaisten teholiikuttajana. Ensilyönnit kilpatoimintaan iskettiin toukokuussa Lauttasaaren salikisoissa.

Idea Hattula Boxing -seuran perustamiselle syntyi Petri Välkkysen ja Tomi Korpisen yhteistyöstä. 

- Ostin Juha Kuljulta kehän ja Välkkysen Petrillä oli hyvät tilat Hattulassa. Alun perin oli tarkoitus vain perustaa sali, jota jokin olemassa oleva seura olisi saanut käyttää ilmaiseksi ja samalla pyörittänyt seuratoimintaansa, mutta tähän ei löytynyt sopivaa kumppania. Perustimme sitten oman seuran, kertoo Tomi Korpinen seuran taustasta.

Some haltuun alusta lähtien

Seura panosti heti alusta lähtien somenäkyvyyteensä ja julkaisi kotisivut. Panostus on kannattanut, sillä seuralle on kertynyt lähes 20 sponsorisopimusta jo ensimmäisen toimintavuotensa aikana.

- Avasimme heti sometiliti, ja nyt meillä on Facessa jo 1200 seuraajaa. Tämä työ kannattaa tehdä, sillä niiden avulla sponsoreita on ollut verrattain helppo saada seuralle. On helpompi saada tukea seuralle kuin yksittäiselle urheilijalle, sillä seuran tukeminen mielletään vahvasti oman kunnan toiminnan kehittämisenä, muistuttaa Välkkynen.

Ylpeästi yhteisön jäsen

Hattula Boxing on osallistunut erilaisiin paikallisiin tapahtumiin ja on ylpeästi osa yhteisöä. Tapahtumissa ovat vierailleet mm. Edis Tatli, Mira Potkonen ja Arslan Khataev.

- Hyväntuulinen reilu meininki salilla ja tapahtumisa kyllä kiirii kylillä eteenpäin, miehet toteavat.

Hyvä valmennus ja tarpeeksi suuri valmentajarinki sekä seuratyöhön innostunut johtokunta ovat tärkeitä voimavaroja.

- Panostamme osaaviin valmentajiin sekä ohjaajakoulutukseen. Valmennuksesta vastaavat Kari Tapio, Justus Paajanen sekä Chris Hubbard, joilla kaikilla on kilpailukokemusta. Kuntonyrkkeilystä vastaavat Jesse Silvennoinen sekä Tiina Luukas, joka on muuten Esa Hukkasen kouluttama! Sekä Jesse että Tiina ovat suorittaneet Liiton ohjaajakoulutukset.

- Olemme budjetoineet valmentajakoulutuksiin oman määrärahan voidaksemme tarjota ohjaajillemme lisäkoulutusta. Haluamme tällä varmistaa, että osaavia valmentajia ja ohjaajia on tarpeeksi, eikä kenenkään työtaakka kasvaisi liian raskaaksi.

- Johtokunnassamme on ihmisiä eri toimialoilta, joka antaa monipuolista näkemystä seuratoimintaan. Tämä on ehdottoman hyvä asia, toteaa Korpinen.

Pienen seuran kannattaa panostaa myös yhteistyöhön. Seuravierailut ovatkin tulleet lähialueiden seuroille tutuiksi. 

- Teemme yhteistyötä mm. Forssan, Janakkalan ja Valkeakosken nyrkkeiljöiden kanssa. Hämeenlinnalainen potkunyrkkeilyseura Kushin-kan käy salillamme usein, kertoo Välkkynen. 

- Meillä on tällä hetkellä n. 65 omaa jäsentä. Junioreita osallistuu treeneihin 8-15 junnua kerrallaan. Pitää muistaa, että Hattulassa on n. 9 000 asukasta, joten siihen nähden keskellä koronavuosia perustetulle seuralle, meillä menee hyvin.

Nyrkkeilyliiton entisenä puheenjohtajana Tomi Korpiselle on syntynyt ymmärrys siitä, mitä arvokisamenestyminen edellyttäisi seuratoiminnalta.

- Kiertäessäni maailmalla Veli Kootan mukana kansainvälisissä kisoissa, olen saanut jonkinlaisen käsityksen ja ymmärryksen siihen, mitä nyrkkeily oikein on. Mitä se vaatii nyrkkeilijältä ja mitä valmentajalta.

- Emme ole ensimmäisenä julistamassa, että meillä on Hattulassa kaveri, jonka pitää päästä MM-kisoihin ensimmäisen salikisan voitettuaan. Kilpailutoimintamme on vasta alkanut ja tavoittelemme 3-4 uuden nyrkkeilijän tuomista mukaan kotimaan kehiin ensi syksyn kisoihin.


www.hattulaboxing.fi