Turun Jyry

Turun Jyry on perustettu 1906

Turun Jyry nekkaa T-talossa

Turun Jyry on 113-vuotias urheiluseura, jossa voi nyrkkeilyn lisäksi harrastaa voimistelua sekä lentopalloa. Seuran kotisali sijaitsee legendaarisen T-talon kellarissa Nummenpakalla.  Alkuperäinen T-Talo vihittiin käyttöön vuonna 1906,  mutta nykyinen rakennus on ollut Jyryn toimipisteenä 1960-luvun lopulta.  

Seuran toimitilat on rakennettu tulipalojen jäljiltä pariinkin kertaan talkoilla kuntoon. Minkälainen talkooväki seuraa tällä hetkellä pyörittää?
- Vastaamme nyrkkeilyjaoston hallinnosta yhdessä, siis nyrkkeilyjaostona. Jaoston puheenjohtaja on Markku Kiili, varapj Henna Kiili, sihteeri Maiju Syysnummi-Aaltonen ja taloudenhoitaja Minna Kiili. Maiju ja Minna vastaavat myös jaoston viestinnästä. Toimintamme perustuu vapaaehtoisuuteen ja palkattomuuteen. Meillä on iso ryhmä innokkaita talkoolaisia auttamassa kilpailujen järjestämisessä, Ruisrockissa järjestyksenvalvojina jne... Jokaisen panos on tärkeä seuratoiminnassamme.
Turun Jyryn talkoohenki on maankuulu - mistä hyvä tunnelma kumpuaa?
-  Yhdessä tekeminen ja kaikkien huomioonottaminen luo hyvää yhteishenkeä. Arvostetaan jokaista sellaisena kuin on. Kannustetaan toinen toistamme. Puhalletaan yhteen hiileen. 

Miten seura-aktiiveja muistetaan?
- Meillä on vuosittain kesäjuhla, jossa ruokailemme yhdessä ja kisailemme leikkimielisissä kilpailuissa. Ja tietenkin saunomme ja uimme. Tärkeintä on mukava leppoisa yhdessäolo.  Näissä juhlissa nauretaan paljon!  
Joulujuhlaa vietetään yhdessä muiden jaostojen kanssa. Tässä tilaisuudessa palkitaan mm. menestyneitä kilpailijoita. Ohjaajien ja valmentajien kanssa käydään syyskauden päätteeksi yhdessä ruokailemassa.
Juhlien ja yhdessä vietetyn ajan lisäksi kannustamme ohjaajia ja valmentajia koulutuksiin, jotka seura luonnollisesti kustantaa. Arjen keskellä muistetaan pieni sana kiitos eli kiitetään toimijoitamme. 

Junioritoiminta on lajimme elinehto, minkälaista junnutoimintaa teillä on?
- Olemme aloittaneet viime vuonna Nassikka Boxingin, joka on tarkoitettu 5 - 9 -vuotiaille lapsille. Uudelle ryhmälle on löytynyt hyvin harrastajia sekä kiinnostusta lajia kohtaan.
Toisena uutena ryhmänä olemme aloittaneet Perhe Boxingin, jossa koko perhe pääsee tutustumaan nyrkkeilyn saloihin.  


Kuka vastaa kilpanyrkkeilystä?
Markku Kiili on vastuuvalmentaja. Hänellä on apunaan muita valmentajia mm. Seppo Talvio, Antti Salminen, Jani Määttälä ja Mikko Mantere.

Jos matkailee Turkuun - saako tulla kylään? 
- Ehdottomasti aina saa tulla. Tervetuloa hanskoilla tai ilman!

Haastateltavana olivat Markku ja Minna Kiili
 

Kotisali: T-Talo, Vanha Hämeentie 29, 20540 Turku 
Perustettu 1906
Jäseniä: 90
Puheenjohtaja: Markku Kiili
Kilpa– ja junioritoiminta: Markku Kiili 

Kotisivut: https://www.turunjyry.fi/tujy/ 
Facebook: https://www.facebook.com/Turun-Jyry-Nyrkkeily-1630244227245973/ 
Sähköposti:  markku.kiili@luukku.com  
 

Jyryläiset valvovat järjestystä.
Kilparyhmä
Markku Kiili on tuttu myös tuomarihommista