Lapin Lukko

Pohjoisen iloa - Lapin Lukko

Lapin Lukon FB-sivut ovat täynnä iloista tekemistä, mistä hyvä henki kumpuaa?

- Seuraan on "sattunut" sellaiset mukavat vetäjät, jotka ovat ensin houkutelleet mukaan samanhenkistä lupsakkaa porukkaa ja he taas edelleen omia samanhenkisiä kavereitaan. Siitä toiminta on sitten laajentunut viime vuosina tosi paljon. Mukaan mahtuu toki monenlaista porukkaa, mutta kaikille annetaan oma tilansa ja tekeminenkin on kunkin oman tason ja tavoitteen mukaista, joten kenenkään ei tarvitse kokevansa olevansa huonompi tai parempikaan kuin se treenaajakaveri. Treeneissä on hyvä henki ja läppä lentää, silti kukaan ei lyö lössiksi ja hiki virtaa. Kaikki hyväksytään mukaan sellaisenaan sukupuolesta, iästä tai taitotasosta riippumatta ja mukaan voi tulla tosiaan vaikka ei olisi nyrkkeilyhanskoja koskaan nähnytkään. Yhteishenkeä lisää yhdessä tekeminen myös salin ulkopuolella, kuten mökki- ja lumikenkäilyreissut, sekä tietysti pikkujoulut ja muut yhteiset kokoontumiset. 

- Lajikirjo on ollut aikamoinen: retkiä, tempauksia, jne. mm. Kuusamossa pieni karhunkierros, Levillä lumikenkäilemässä, kehonhuolto päiviä pidetty vierailevin ohjaajin, Joosua Visurin kehonhuoltoseminaarissa käytiin Leivllä, kevään päättäjäisiä mm. polkupyörärastit, keilauskisat, vappunaamiaisia, osallistuttu Rovaniemen Wanhoille markkinoille, käyty leireillä ja pidetty itse esim. Asikaisen päivä, on käyty yöllä lumikenkäilemässä ja yöllä sup-lautaulemassa, leikkimielisiä salinvälisiä hyppynaruhyppykilpailuita jne jne.

- Me kaikki ohjaajat pidetään koulutuksesta huoli, kurssitetaan itseämme kokoajan kaikenlaiseen liikkumiseen ja seurajuttuihin puheenjohtajaa myöten. Ja meillähän on älyttömän hyvät välit tuohon Joulupukkiin! Talvella treenataan normisti salilla, mutta kesällä meillä on ollut nyt vuosia kesätreenit ihan pihalla.

Minkälainen asema nyrkkeilyllä on lento- ja jalkapallo ja hiihtolajien kaupungissa?

 - Erittäin marginaalinen, asemastaan on joutunut taistelemaan, parempaan suuntaan menossa ehdottomasti. Töitä on tehty lajin näkyvyyden vuoksi sekä minkälaisena laji nähdään, kuntonyrkkeily sopii kaikille, kilpanyrkkeily ei ole raakaa hakkaamista jne.

 Vilperi-Box on nyt teidän valikoimissa, mistä innostus Vilperi-toimintaan lähti?

 - Vilperit otettiin viikkokalenteriin mukaan ,kun mietittiin miten saatais laajempi tarjonta ja useammat ikäryhmät mukaan toimintaan. Syksyn aikana kaikki kolme ohjaajaamme ovat käyneet Kati Collanderin koulutuksen. Meillä on agendana saada jokaiselle ikäryhmälle jotakin! Se että nyrkkeily ja kuntonyrkkeily ei olisi mikään sisäpiirin salajuttu ja että nyrkkeilysalin kynnys ei olisi enää korkea, vaan sisään voisi tulla ikään kuin alavirtaan. Enää puuttuu teinit ja yli 60 vuotiaat. Ideoita ois vaikka muille jakaa, mutta resurssit loppuu kesken.

Saako tulla kylään?

- AINA… ja pitääkin tulla. Ja vaikka on satunnainen kuntoilija, niin kaikki on tervetulleita!


Haastateltavana olivat Anu, Mika, Maria ja Hannu. Seuraavassa numerossa matkaamme pääkaupunkiseudulle. 


Lapin Lukko nyrkkeily
LaLun kilpailijoita
Vilperi-Box tarjoaa nyrkkeilyelämyksiä ihan pienillekin
Nyrkkeilyn lisäksi paljon muuta kivaa!