Valmennustoiminta

Suomen Nyrkkeilyliiton valmennus- ja kilpailuyksikkö suunnittelee, koordinoi ja toteuttaa kansainväliseen menestykseen tähtäävää valmennus- ja kilpailutoimintaa. 

Yksikkö noudattaa toiminnassaan Olympiakomitean huippu-urheilustrategian periaatteita: 

  • osaaminen
  • vastuullisuus
  • jatkuva dialogi
  • digitalisaatio 

Huippu-urheilutoimintaa johtaa valmennuspäällikkö. Toimintaa ohjaa Suomen Nyrkkeilyliiton huippu-urheilu- suunnitelma, jonka sisältöä arvioidaan ja kehitetään vuosittain yhdessä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön kanssa. 

Valmennusyksikön keskeisenä tavoitteena on kehittää maajoukkuenyrkkeilijöiden perusharjoittelun olosuhteita ja puitteita. Resurssit keskitetään alueille, joissa on olemassa riittävän urheilullisen tason omaavia urheilijoita, sekä olosuhteet ja puitteet toteuttaa huipulle tähtäävää valmentautumista. 


Valmennusjärjestelmä

Uusi valmennusjärjestelmä aktivoidaan ja sen käytännön toteutusta johtaa valmennuspäällikkö. Resurssien keskittäminen ja valmentautumisen kokonaisratkaisut toteutetaan yhdessä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön ja kumppaneiden kanssa. Urheilijan uraan panostaville urheilijoille ohjataan tukea kolmiportaisesti. Tukiryhmät ovat olympia-, maajoukkue- ja talenttiryhmä.