Kuntonyrkkeily

Kuntonyrkkeily on tehokas laji, sillä se kuormittaa vartaloa monipuolisesti. Nyrkkeilyliikkuminen vaatii aktiivista jalkojen työskentelyä ja ylävartalo kuormittuu lyönti- ja väistöharjoitteista. Laji sopii  erittäin hyvin istumatyötä tekeville, jotka kärsivät niska- ja hartiaseudun jäykkyydestä ja kiputiloista.  

Voit aloittaa kuntonyrkkeilyn olitpa sitten minkä tahansa ikäinen, kokoinen tai kuntoinen. Lajin aloittaminen ei edellytä kalliita varustehankintoja, sillä suurin osa seuroista tarjoaa lainahanskoja harrastuksen alkuun. Mikäli nyrkkeilykipinä kuitenkin roihahtaa, kannattaa hankkia omat nyrkkeilyhanskat (hinnat 30-50 euroa). 

Kuntonyrkkeily on turvallinen laji, jossa harvemmin sattuu vahinkoja. Oman tekniikan ja "nyrkkeilysilmän" kehittäminen tarjoaa jatkuvasti uusia haasteita ja tekee harrastuksesta mielenkiintoisen.

Nyrkkeilyliiton jäsenseuroissa kuntonyrkkeilyohjaajat ovat koulutettuja ja tunnit ovat vaihtelevia ja monipuolisia. Harrastamista aloittaessa kannattaa hankkia Nyrkkeilyliiton lisenssivakuutus, koska useimmiten vapaa-ajan vakuutus ei korvaa nyrkkeilysaleilla sattuneita vammoja.

Kuntonyrkkeilyn läpimurto tapahtui 1990-luvun alussa Arto Kosken esitellessä lajin suomalaisille. Tänä päivänä kuntonyrkkeilyllä on yli 20 000 harrastajaa. Kuntonyrkkeily on nyrkkeilyn harrastamista ilman kilpailullisia tavoitteita. 

Kuntoilijoiden nyrkkeilytreenit käynnissä