Lohja Boxing Club

Vuonna 1995 perustetun Lohjan Boxing Clubin kilpatoiminta viriteltiin uudelleen käyntiin muutama vuosi sitten Sami Korpisen tartuttua seuran kilpatoiminnan ruoriin. Sami itse tuli lajin pariin kuntoiluharrastuksen kautta, mutta nyrkkeily vei hänet mukanaan nopeasti. 

Vireä lohjalaisseura tarjoaa harrastajilleen sekä kunto- että kilpanyrkkeilytreenejä. Seuran treeneissä harjoittelevat sulassa sovussa sekä miehet että naiset, ikäjakauma varhaisteinistä 60-vuotiaisiin. Sama sekamelksa, siis yhdenvertainen toiminta koskee myös kilparyhmää, jonka ikähaitari venyy 13-vuotiaista junioreista 30-vuotiaisiin senioreihin. 

Ennen koronaa seuran kuntotreeneissä riitti vilskettä: harjoittelut kokosivat jopa 50 innokasta kerralla. Treeneistä vastaa kahdeksan kuntonyrkkeilyn ohjaajaa. Kilparyhmässä harjoittelee 16 nyrkkeilijää kolmen valmentajan valmennuksessa. 

Seuran hienosta ilmapiiristä kertoo jotain se, että ohjaajat ja kilpailijat löytyvät pääsääntöisesti omien harrastajien parista. - 

- Tiedustelemme ensin fiiliksiä ja kiinnostusta, ja mikäli kiinnostusta treenien ohjaamiseen on, annamme vähitellen vastuuta lisää. Ja tietenkin ohjaajamme käyvät Liiton koulutukset, kertoo Sami. 

Samalla tavalla löytyvät myös kilpailijat.

Kuva: Päivi Ahola

Korona pakotti kekseliäisyyteen

Korona pakotti myös lohjalaiset keksimään uusia harjoittelutapoja. Haastattelupäivä oli 7 kuukauteen ensimmäinen, jolloin treenit voitiin jälleen omalla tilavalla kotisalilla. Paikalla olivat lähes kaikki seuran kilpailijat. Ilmapiiri oli silminnähden iloinen ja innostunut. - 

- Tämä on vaan niin hieno ja vaikea laji. Ja Samilta kyllä oppii joka kerta jotain, jos vain kuuntelee tarkkaavaisesti, totesi eräs nuorista treenaajista. 

Seuran kotisali eli Tennarin urheilukeskuksen kamppailusali sopii mainiosti salikisojen ja leirien järjestämiseen. Koronan vuoksi molemmat jäivät tältä vuodelta järjestämättä.  

- Saimme viime leirille kymmeniä osallistujia, mukana Suomen kovimpia huippuja. Uusille ja kokemattomammille nyrkkeilijöille on hieno kokemus päästä seuraamaan läheltä kovien kilpakumppaneiden tekemistä, Sami painottaa. 

- Amin Asikainen oli paikalla vetämässä treenit, joten jokaiselle, myös valmentajille tarttui mukaan varmasti myös jotain uutta tekemiseensä.

Seuran nyrkkeilijät vierailevat treeneissä mm. Helsingin Tarmon salilla. 

- Uskon seurayhteistyön voimaan. Olemme niin pieni laji, että selvyityäksemme on seurojen pidettävä yhtä lajin tulevaisuuden vuoksi. 

Seuran kotisivut: 

https://www.lohjanboxingclub.net/