Janakkalan Nyrkkeilijät

Meidän on puhallettava yhteen hiileen tehdäksemme lajistamme näkyvän ja haluttavan harrastuksen.

Janakkalan Nyrkkeilijöiden tilat sijaitsevat valmentajansa ja yhden perustajajäsenensä Tommi Henrikssonin kotitalon kellarikerroksessa. 

Vilkaisu entiseen autotalliin rakennettuun nyrkkeilysaliin saa huokaisemaan ihastuksesta: tällaisissa saleissa hiotaan todellisia mestareita. Seuran perustamisen taustalla on kova nyrkkeilykvartetti, Tommin lisäksi Rene Järvinen, Lassi Seppälä sekä Pyry Vehmas.

Seura aloitti toimintansa keskellä koronavuotta elokuussa 2020 ja kuntonyrkkeilytreeninsä kuukautta myöhemmin. Ennen rajoitusten tiukentumista treenivuorot olivat täynnä, keväällä harjoittelua jatkettiin säävarauksella ulkona. Valmentaja Tommi on syystäkin ylpeä seurastaan. 

- Saimme perustamisen yhteydessä hienosti julkisuutta paikallisissa lehdissä, jonka jälkeen treenaajista ei ole ollut pulaa. Itse asiassa harjoitusryhmä täyttyi jo ennen toiminnan virallista alkua, nauraa Tommi. 

Kuva: Päivi Ahola

Haastattelupäivänä paikalle tulleet Ella ja Thomas kertoivat kumpikin harrastuksen löytyneen äidin vinkkaamana. Molemmat nuoret pitävät lajin kiehtovimpana asiana sen haastavuutta, vaikka laji vierestä katsottuna näyttää helpolta. 

- Äiti näki mainoksen Facebookissa ja siitä se lähti. Tykästyin tähän lajiin heti, kertoo Thomas.

Nuorten sitoutumista lajiharjoitteluun kuvaa hyvin se, että Ella tuli jo tässä vaiheessa valituksi valtakunnalliselle sparrausleirille. Paikalla on myös Jarkko Kautto, joka muutaman vuoden tauon jälkeen on aloittanut tavoitteellisen harjoittelun uudelleen. 

- Elämäntilanne sallii jälleen keskittymisen tavoitteelliseen harjoitteluun, kertoo Jarkko. 

- Tähtäimessä on osallistuminen ja menestyminen tämän vuoden SM-kisoissa.

Janakkalan Nyrkkeilijät vierailevat ahkerasti muiden seurojen saleilla.

 - Olemme käyneet mm. Valkeakoskella, Hämeenlinnassa, Hattulassa ja tietenkin Tampereella esimerkiksi TVS:n treeneissä, jossa ovat omat nyrkkeilyjuureni. Seurojen välinen yhteistyö on mielestäni erittäin tärkeää jo yhteisöllisyydenkin vuoksi, kertoo Tommi. 

- Kilpailu nuorten vapaa-ajasta on erittäin kova. Meidän on puhallettava yhteen hiileen tehdäksemme lajistamme näkyvän ja haluttavan harrastuksen. Kiinnostusta on, kunhan vain harrastajat löytävät meidät! Ollaan erikseen erinomaisia, mutta yhdessä ylivoimaisia.