Nordic Nightmare Boxing Porvoo

Porvoon painajaisella sykkii lämmin sydän

Nordic Nightmare Boxing Porvoo on enemmän kuin pelkkä nyrkkeilyseura – se on perhe, yhteisö ja paikka, jossa jokainen tuntee itsensä tervetulleeksi. Tämän ainutlaatuisen ilmapiirin luomisessa on ollut keskeisessä roolissa seuran puheenjohtaja Janne Huhtaniemi, jonka visionäärisyyttä ja johtajuutta seuran jäsenet suorastaan ylistävät.

⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Kuva: Jukka Pinonummi

AVOIN ILMAPIIRI ON AVAIN MENESTYKSEEN

Seuran valmentaja ja lajilegenda, Karl Helenius, korostaa Huhtaniemen merkitystä seuran menestykselle. “Janne on ollut korvaamaton löytö ja onnenpotku seuralle”, Helenius sanoo suoraan tyyliinsä. Janne on onnistunut yhdessä muiden aktiivien kanssa luomaan seuraan ilmapirin, jossa jokaisen on mukava harrastaa ja kehittyä. Omaan tahtiin, omia tavoitteitaan kohti.

Nuori seura on onnistunut lyhyessä ajassa keräämään ympärilleen merkittävän tukijajoukon, joka mahdollistaa nuorten osallistumisen kilpailuihin – yhdessä.

”Moni tukijoistamme on tullut ensin tänne treenaamaan ja kuntonyrkkeilemään ja tarjoutunut sitten apuaan toiminnan tukemisessa. Jotain on silloin tehty oikein”, hymyilee Janne esitellessään salin seinän suurta tukijoita esittelevää julistetta,
 


Porvoon sparripäivät. Kuva: Jukka Pinonummi

YHTEISÖLLISYYS VALMENNUKSEN TUKENA

Yksi seuran tärkeimmistä arvoista on yhteisöllisyys. Nuoret saapuvat Porvoon urheiluhallille ajoissa ja kättelevät kaikki paikalla olevat aikuiset – myös Finbox-toimittajan. Ensin kätellään valmentaja, Kalle. Kaikki katsovat kätellessään silmiin.

Lyhyen hetken aikana Kalle ehtii kysellä myös kuulumisia ja vitsailla omatoimitreeneistä. Jokainen nuori saa oman erityisen hetkensä myös treenien jälkeen, sillä sama kättely toistuu myös silloin. ”Kuulumisten kysyminen on tärkeää. Hyvin pieni, mutta merkityksellinen asia”, toteaa Kalle, ”Kenellekään ei saada jäädä treeneistä näkymättömyyden tunnetta. Se ei vaadi aikuiselta suuria, olla läsnä nuorelle.”

Kalle parina toimii nykyään Casey Dent. “Casey on aikoinaan nyrkkeilyt Australiassa mutta valitsi kuitenkin rugbyn, kun uusi-seelatilaisena on tottakai syntynyt rugby pallo kädessä. Laji vei Caseyn jopa Viron maajoukkueen valmentajaksi”, kertoo Janne.

Caseylla on tiukka mutta arvostava valmennusmetodi. Mies on rauhallinen, mutta samalla säilyttää auktoriteettinsä todella hyvin, ottelijat arvostavat häntä.

“Casey valvoo meillä urheilijoiden  liikkumis-, fysiikka- ja ravintovalmennusta. Jokaisella ottelijalla on henkilökohtainen ravinto- ja fysiikkaohjelma mitä Casey ylläpitää ja valvoo.”


SEURAHENGELLÄ ON ÄÄNI!

Seurahenki näkyy seuran menestyksessä – ja kuuluu kisapaikoilla! Porvoolaiset ovat ahkeria kisaamaan ja kun kisoihin lähdetään, sinne mennään joukolla! Porvoolaisten ja kotkalaisten kannustus on ollut parasta, mitä Finbox-toimitus on hetkeen kisapaikoilla kokenut!  
Nordic Nightmare Boxingin hyvä henki ulottuu salin seinien ulkopuolelle. Enemmän kuin kerran seuran nuoret ovat olleet pelastamassa talkoovoimin kisajärjestelyitä. Joskus jopa ostettu pääsylippu takataskussa.Kuva: Jukka Pinonummi

KUNTOILIJAT SAMAA PERHETTÄ

Seuralla on erinomainen kuntonyrkkeilysyke, jossa yhtenä ohjaajana on SM-kisojen julisteista tuttu Emilia.

“Emilia siirtyi kilpanyrkkeilystä ja siirtyi kuntopuolelle, Emilia tuo sinne omaa panostaan loistavasti ja on todella tykätty valmentaja. Kuntopuolella aina kaivataan myös sitä tekniikkaa ja sen Emilia taitaa. Myös Emilian Pyramidi kuntopiiri on pelätty ja rakastettu samaan aikaan.

”Tämä on loppujen lopuksi yksi yhteinen nyrkkeilyperhe”, toteaa Janne. ”Koska käymme kisoissa yleensä isolla porukalla, löytyy apukäsiä nopeallakin varoitusajalla.” Porvoolaiset ovat myös ottaneet hoitaakseen Liiton streamauksia ja kysyneet erikseen lupaa, olisiko heidän mahdollista kehittää Liiton live-lähetyksiä!

Seuran uskomattoman upeat kuvat ja koko ilme ovat Jukka Pinonummen käsialaa. Jukka on tuttu näky kisapaikoilla kameransa kanssa.


Nordic Nightmare Boxing Porvoo ei ole vain nyrkkeilyseura – se on käsite. Porvoossa vaikuttavat uudet tuulet, tuore tapa toimia ja tahto olla osa koko Finbox-perheen kokonaisuutta. Se ei missään nimessä ole vain pikkupaikkakuntalainen seura, jossa menneisyys määrittelee nykypäivän toimintatavat.