Kenny Stålhammar

Kenny Stålhammar on todellinen Tammer-legenda

Moitteeton pukeutuminen, kohteliaat käytöstavat ja miellyttävä puhetyyli ovat urheilukuuluttaja Kenny Stålhammarin tavaramerkkejä. Kenny on mitä mainioin seuramies ja ehdottomasti yksi Finbox-perheemme sydänhahmoja.

Tammer Turnauksen 40. juhlaturnaus. Kuinka monet Tammerit olet käynyt kuuluttamassa?

Kokemusta on jo yli kolmenkymmenen vuoden verran, sillä tämä juhlaturnaus on itselleni 33. kerta Tammer Turnaus -kuuluttajana.

Milloin oma valmistautumisesi turnaukseen on alkanut?

Valmistautuminen  turnausviikonloppuun alkaa heti kun Anna Laukkanen lähettää ensimmäiset tiedot  turnaukseen ilmoittautuneista nyrkkeilijöistä. Alan selvitellä nyrkkeilijöiden taustoja ja saavutuksia Amateur Boxing Results -sivulta. Käytännössä työ siis alkaa 1-2 kuukautta ennen kisaa.

Urheilukuuluttajan työhön ei ole varsinaista koulutusta, mistä ja milloin sinun kuuluttajan taipaleesi alkoi?

Kuuluttajan ja selostajan keikkoja olen paasannut vuodesta 1983. Jokamiehenluokan kisoista eli Jokkiksesta kaikki alkoi. Paikka oli Särkikankaan moottorirata Vilppulassa. Nyrkkeilyä olen kuuluttanut vuodesta 1985 lähtien. Ensi vuonna tulee siis 35 vuotta täyteen näitä kinkereitä!

Oletko pitänyt kirjaa kaikista juontokeikoistasi?

- En tiedä tarkkaan, monetko kisat olen kuuluttanut. Useita satoja joka tapauksessa. Meilläkin pitäisi  olla kilpailukirja.

Olisiko joku tietty tapahtuma, minkä haluaisit päästä kuuluttamaan?

Olen kuuluttanut miesten MM-93 ja EM-2000 -kisat. Vielä kun joku järjestäisi Suomessa naisten EM- tai MM-kisat, niissä haluaisin olla mukana.

Kaikki tietävät sinut armottomaksi kuntoilijaksi, kierrät työsi puolesta maata ja kuulutuskeikat ovat usein monien tuntien rupeamia: mistä ammennat kaiken energiasi?

Liikkuminen luonnossa, hyvä ja terveellinen ravinto. Työstäni pidän tosi paljon, mikä antaa lisäbuustia. Kaikkein tärkeintä on rakkaus tekemäänsä työtä kohtaan.

Lyhyet:

Mistä olet kotoisin? -Pohjois Pirkanmaalta, Kolhon taajamasta

Kasvattajaseurasi, oma lajisi? - Ei varsinaista kasvattajaseuraa. Nuorena lempilajit olivat 100 m ja 200 m, suunnistus ja maratonjuoksut tulivat mukaan myöhemmin. Suunnistuksessa olen edustanut Kirkkonummen Lynx -seuraa sekä Mäntän Seudun Eräpirkkoja.

Vi-Ny:llä eli Vilppulan Nyrkkeilijöillä on iso merkitys siihen, että olen kiinnostunut nyrkkeilystä. Pekka "Viki" Ruokola oli meidän idolimme

Mikä on kuuluttajan painajainen? Se, jos kadottaa kuuluisan punaisen langan.GeeBee-turnaus 2019 (kuva: P. Ahola)
Ruskaturnauksessa 2019 (kuva: P. Ahola)