Tapanilan Erä

Tapanilan Erä on yksi Suomen suurimmista monilajiseuroista

Tapanilan Erä Nyrkkeilyn ovea komistaa olympianyrkkeilijä...

- Kyllä vaan. Itse Meksikon olympialaisten pronssimitalisti Arto Nilsson tervehtii Eräläisiä. Erän mainetta niittänyt keulahahmo Leo Jokela tuli seuran toiminnan pariin jo 50-luvulla. Hän oli lajin suuri vaikuttaja ja seuraavalla vuosikymmenellä työ alkoi vihdoin näkyä menestyksenä arvokisoissa. Lauri Westerbergin ja Leo Jokelan oppien myötä menestystä takoivat mm. Börje Karvonen, Arto Nilsson, Risto Meronen ja Joni Nyman. 

TaE nyrkkeilyllä on tunnetusti kattava harrastetarjonta.

 - Meillä on treenejä viikon jokaisena päivänä, kuntonyrkkeilystä junnutoimintaan ja tietenkin kilparyhmä. Lisäksi emoseuramme Tapanilan Erä sekä Tapanilan Urheilukeskus, jossa kotisalimme sijaitsee tarjoavat mahdollisuuksia harrastaa liikuntaa todella monipuolisesti. Suosituimmat kuntonyrkkeilyryhmämme täyttyvät minuuteissa, kun uuden kauden ilmoittautumislinkit avataan.

 Juniorikouluryhmässäkin on vilskettä!

 - Olemme panostaneet junioritoimintaan aivan erityisesti, josta osoituksena vuonna 2014 saavuttamamme Sinettimerkki. Tällä hetkellä olemme päivittämässä laatusertifikaattia Tähtiseura-merkiksi. 

Olette tehneet leirimatkoja ulkomaille, kotimaassa, lajikokeiluja—mistä hyvä fiilis oikein kumpuaa?

Yhteisestä halusta nostaa seuran henkeä, yhteisistä tavoitteista ja vilpittömästä halusta olla paras seura, jossa kaikki seuran jäsenet vihtyy ja jossa on positiivinen ilmapiiri.

Miten muistatte omia aktiiveja, ohjaajia ja valmentajia?

Me maksamme vakio-ohjaajillemme pienen rahallisen korvauksen. Lisäksi ohjaajilla ja valmentajilla on mahdollisuus kouluttautua ja käydä kursseilla. Kerran vuodessa pidämme yhteisen illanvieton. Olemme olleet Urheilugaalassa, ammattinyrkkeilyilloissa, vierailleet muilla saleilla.

Saako tulla kylään?

- Meillä on melkein aina ovet auki! Jos ei ole, kannattaa olla yhteydessä Johanssonin Jariin ja sopia hänen kanssaan vierailusta. Ja mielellämme tulemme myös vastavierailulle. Seurojenvälinen yhteistyö on mielestämme tärkeää lajin elävöitymisen kannalta.

Haastateltavana oli  Erän johtokunnan jäsen Sanna Mansala.  


Tapanilan Erä Nyrkkeily, Erätie 3, 00730 Helsinki

https://www.taenyrkkeily.fi

https://www.facebook.com/taenyrkkeily

Sähköposti: tae.kilpanyrkkeily@gmail.com


Jari Johansson ja nyrkkeilykoulu
Eräläiset ovat treenanneet Unkarissa, Tsekeissä, Puolassa, Hollannissa, Virossa...