Boxing Club Nokia

Finbox vieraili heinäkuun helteiden keskellä Nokialla, jossa Boxing Club Nokian treeneihin osallistui keskikesästä huolimatta toistakymmentä urheilijaa miellyttävästi ilmastoidussa salissa. Suuri sali on mahdollistanut treenauksen läpi koronakurimusten. 

Pirkanmaan vahvan nyrkkeily-yhteisön 25-vuotias Boxing Club Nokia on olemukseltaan perinteisen hämäläinen. Vaatimattomasti, ilman turhia puheita ja parran pärinää on seurasta kasvanut jäsenmäärältään Finbox-perheen kolmanneksi suurin nyrkkeilyseura

Yli 200 jäsenen urheiluseura on merkittävä kuntaliikuttaja, joka liikuttaa kuntalaisia vuosittain yli 15 000 tuntia. Seurasta löytyvät ryhmät niin kilpa-, kunto- kuin juniorinyrkkeilylle. Suuren seuran pyörittäminen on vaatinut seuralta selkeän toimintaohjeen laatimista toimintansa tueksi, siksi onkin hämmästyttävää, että seuran saama tuki kaupungilta jää aina joukkuelajien varjoon. 

- Syytä en osaa sanoa, sen tosin tiedän, että jäämme selvästi joukkuelajien jalkoihin tukien jaossa. Täytämme kuitenkin hyvin vaatimukset tukien saamiselle, toteaa seuran puheenjohtaja ja kilparyhmän vastuuvalmentaja Jani Sorola

Hyvä fiilis tuo tuloksia

Haastattelupäivän treenit antoivat hyvän läpileikkauksen seuran kilpatoiminnasta ja sen luonteesta. Kaksiosaisen salin toisessa tilassa treenasi aikuisryhmä Marjut Laustin ohjauksessa, toisessa tilassa juniorit Janin johdolla. Lopputreenit suoritettiin yhdessä suuren tilan sen salliessa. Isompien esimerkki toimii hedelmällisenä mallina nuorempien tekemiselle. Seuran kilpailijat ovatkin saavuttaeet useita SM- ja kv-tason mitaleja. 

Avara  sali on mahdollistanut treenien jatkumisen terveysturvallisesti läpi koronaaikojen. Moniosaisessa kamppailusalissa treenaavat myös Nokian Judo ry:n jäsenet. 

- Olemme siinä mielessä onnekkaita, että salimme on tarjonnut mahdollisuuden treeneihin koko tämän ajan, Jani toteaa. ”Jos jotain negatiivista pitää salista todeta, niin judoporukka joutuu odottelemaan omien treeniensä alkua tässä meidän salin puolella ja se aiheuttaa välillä hässäkkää, mutta muuten homma toimii hyvin.”

Kuva: Päivi Ahola

Nyrkkeily on joukkuelaji! 

NBC:n kuntonyrkkeilyohjaajat ovat jaoston toimintaa johtavan Sanna Eerilän johdolla palanneet jälleen vetämään kuntonyrkkeilytreenejä. Seuran toiminta on jatkunut syksyllä lähes entisellään rajoitusten poistuttua. 

- Meillä lähtenyt ihan hyvin syyskausi rullaamaan. Uusi alkeisryhmä saatiin vietyä läpi normaalisti ja vanhat kuntopuolen harrastajat ovat myös palanut salille,eli aika normaaliksi on toimita taas palanut, kertoo Jani viimeisimmät kuulumiset. 

NBC tekee tiivistä yhteistyötä myös lähialueen koulujen kanssa. Ymmärrys nyrkkeilyn merkityksestä muutakin kuin liikuttajana on ollut aina selkeä ohjenuora nokialaisten junioritoiminnassa. 

- Haluamme tarjota lapsille ja nuorille turvalisen paikan harrastaa urheilua ja liikuntaa juuri sellaisena kuin he ovat. On palkitsevaa nähdä, miten voimme yhdessä tukea välillä aika pahastikin sieluun havoitetun nuoren kasvamista ja itsensä löytämistä, kertoo Jani. ”Vaikka nyrkkeily on vahvasti yksilölaji, haluamme ehdottomasti muistuttaa yhteisöllisyyden ja hyvän seurahengen merkitystä tuloksellisessa valmennuksessa.” 

Lajiin vahvasti liitetyn mielikuvan yksin puurtavasta urheilijasta soisikin jo poistuvan kaikesta ajattelusta. Boxing Club Nokian kaltaisten seurojen työn näkyväksi tekeminen on parasta mainosta uusien harrastajien ja kilpailijoiden saamiseksi. 

SM-kisat tähtäimessä 

Marjut ”Maisteri” Lausti ottelee tänä vuonna viimeistä kauttaan olympianyrkkeilyssä. Edessä ovat myös uran viimeiset SM-kisat. Vaikkei Marjut itse vielä ole julkisesti kertonut lajiin liittyvistä tulevaisuudensuunnitelmistaan, seurasi Finbox-toimitus ilolla hänen vetämiään harjoituksia NBC:n salilla. 

- Olen tainnut todeta, etten ikinä ryhdy valmentajaksi, mutta vannomatta paras, nauraa Marjut. 

Saa tulla kylään! 

Boxing Club Nokia vannoo myös seurojen välisen yhteistyön puolesta. 

- Kyllä saa tulla vierailulle! Salille on helppo löytää ja parkkipaikkoja riittää, toteaa Jani. 


Nokia Boxing Club, Viholan liikekeskus, Nuijamiestentie 9, Nokia

 Jani Sorola, sorolajani@gmail.com