Varusmiespalvelus puolustusvoimien Urheilukoulussa Lahdessa

23.11.2010

 

VARUSMIESPALVELUS PUOLUSTUSVOIMIEN URHEILUKOULUSSA LAHDESSA
 
Urheilukoulu on tarkoitettu motivoituneille ja lupaaville urheilijoille (ml naiset). Se tarjoaa hyvät harjoitteluolosuhteet sekä riittävän ajan ja valmennuksen nousujohteista harjoittelua varten varusmiespalveluksen ohessa. Urheilukoulu on luonnollinen jatke urheilulukioista,
-ammattioppilaitoksista ja -akatemioista valmistuville nuorille.
 
Lajit
Urheilukouluun voivat hakea kaikkien niiden lajien urheilijat, joissa järjestetään Olympiakilpailut tai viralliset MM-kilpailut. Vuodesta 1979 Urheilukoulussa on palvellut 5085 urheilijaa 54 eri lajista.
Muita tietoja
Palvelusajan pituus on pääsääntöisesti 12 kuukautta, jonka jälkeen valmistutaan tiedustelualiupseereiksi tai -upseereiksi. Reserviupseerikurssi suoritetaan myös Urheilukoulussa. Nykyisin myös 6 kuukauden miehistökoulutus on mahdollista (max 30 % saapumiserän vahvuudesta). Sille voivat hakeutua mm. Olympiakomitean tukiurheilijat, ulkomailla pelaavat/kilpailevat ammattiurheilijat, esiammattilasisopimuksen tehneet urheilijat sekä joukkuelajien urheilijat, jotka ovat edellisellä kaudella pelanneet vähintään 1/3 miesten ylimmän sarjatason peleistä.
Valmennusaika
Urheilukoulussa on ohjattuun valmennukseen varattu aikaa päivittäin 2-8 tuntia (yleensä noin 12-30 h/vko). Harjoitteluun on lisäksi käytettävissä lähes kaikki illat ja viikonloput. Urheilukoulu tarjoaa kahdeksan leiriviikkoa valmentautumiseen varuskunnassa ja urheiluopistoilla
Valmentajat
Urheilukoulussa on yli 20 eri lajien valmentajaa, joista suurin osa on suorittanut liikunnanohjaaja- tai ammattivalmentajatutkinnon. Valmentajatukea saadaan tarvittaessa myös eri lajiliittoilta sekä voidaan käyttää siviilivalmentajia.
Harjoitusolosuhteet
Hennalan varuskunnasta, Lahden kaupungista ja läheisistä valmennuskeskuksista (Vierumäki, Pajulahti) löytyvät harjoituspaikat lähes joka lajiin.
Hakeutuminen
Kesäkuun 2011 saapumiserään hakevien talvilajien urheilijoiden (mm. hiihtolajit, kamppailulajit, jääkiekko, salibandy, kori- ja lentopallo) on jätettävä hakemuksensa 1.3.2011 mennessä. Erillisiä hakulomakkeita erikoisjoukkoihin saa aluetoimistoista ja Urheilukoululta (www.mil.fi/varusmies/hakemukset tai www.urheilukouluntuki.fi). Valinnoissa kiinnitetään huomiota mm. urheilutuloksiin, lajiliittojen lausuntoihin sekä psykologisten testien tuloksiin. Liitä hakemukseen mukaan edellisen kauden harjoituspäiväkirjan yhteenveto (harjoituskerrat tai -tunnit viikoittain). Tämä katsotaan eduksi valittaessa hakijoita Urheilukouluun.
 
 
Tiedustelut
Urheilukoulu
0299 446302 / valmennuspäällikkö
0299 446305 / toimistosihteeri Mira Tarvainen
 
Osoite
Urheilukoulu, PL 5, 15701 Lahti          
urhk@mil.fi