Sääntöuudistus, uutisia

11.10.2017

Olemme koonneet asiaan liittyviä kysymyksiä ja vastauksia. Liitteestä löytyy taustatietoa vastauksiin.

Seurojen osalta tärkeä osa uudistusta on saada kuntonyrkkeilijät "ilomielin" maksamaan lisää harrastuksestaan (huom. vaikka lisenssi on pakollinen 1.1.2018 alkaen, niin vakuutus on vapaaehtoinen. Lisenssi ja vakuutus on pakollinen vain kilpanyrkkeilijöille).

Toivottavasti alla olevista kysymys/vastauksista on hyötyä!

MITÄ MAKSAA KUNTONYRKKEILIJÄN LISENSSI?

Harrastajan lisenssimaksu on 10 € vuodelle 2018.

MITÄ LISÄARVOA HARRASTAJA SAA?

Kymmenellä eurolla (n. 85 senttiä/kk) kuntonyrkkeilijä saa jatkossakin harjoitella Suomen Nyrkkeilyliiton jäsenseurassa, SNL:n kouluttamalla ohjaajalla. Nämä laatutekijät ovat kilpailuvaltti!

MILLAINEN VAIKUTUS SEURALLA ON NYRKKEILYN TOIMINTAAN SUOMESSA, JOS EI ONNISTU LISENSSIMAKSUN KERÄÄMISESSÄ?

Käytännössä tämä tarkoittaa, että OKM:n tuki ja SNL:n toiminta katoaa vähitellen miltei kokonaan v. 2019 alkaen.

Eli jos seurojen harrastajat eivät maksaisi lisenssimaksunsa kun Opetus- ja kulttuuriministeriö alkaa määrittelemään avustuksensa määrää liikuntajärjestöille ainoastaan todennettuihin lisenssiä maksaviin jäseniin, niin SNL:n toiminta supistuu tai loppuu pidemmän päälle käytännössä melkein kokonaan ja liitteessä listatut palvelut seuroille katoaa.

MITÄ SEURA HYÖTYY SÄÄNTÖUUDISTUKSESTA?

Seuraa hyötyy siitä, että harrastajat maksavat lisenssimaksunsa ja tällä tavalla turvaavat liitessä listatut palvelut seuralle.

VOIKO SEURA MYYDÄ KUNTONYRKKEILYÄ MUILLE, KUN JÄSENILLEEN?

Seura voi myydä kuntonyrkkeilyt muille kuin jäsenilleen. Tällöin seura voi menettää yleishyödyllisyytensä ja seuran on maksettava kuntonyrkkeilypalvelustaan verot + hoidettava muut verovelvoitteensa.  Lisätietoja: https://www.prh.fi/.

MITEN MUUT KAMPPAILULAJIT HOITAVAT KYSEISEN ASIAN?

Nyrkkeilijöitä on OKM:n uuden määritelemän mukaan tällä hetkellä n.700 henkilöä koko Suomessa (todellinen luku lienee ainakin n. 15 000 henkilöä). Tietyillä kamppailuliitoilla joilla on jo lisenssimaksukäytäntö voimassa on OKM:n uuden määritelmän mukaisesti laskettuna noin 10 kertainen harrastajamäärä nyrkkeilyyn verrattuna mikä suoraan vaikuttaa avustusmäärään.

PITÄÄKÖ KANNATUSJÄSENET MAKSAA LISENSSIMAKSUA?

SNL jäsenseurojen tekemän sääntöuudistuksen myötä jäsenseurojen harrastajien tulee olla lisensioituja, eli kannatusjäseniltä ei vaadita lisenssiä (kannatusjäsenet eivät tällöin voi harrastaa). Esim. Aikidoliiton säännöt velvoittavat kaikki seuran jäsenet maksamaan lisenssin.

Liitteet