67th Gergely Bornemissza turnaus 23.-28.5. Eger, Unkari *** tulokset ***

29.5.2017

Suomen joukkue finaaleiden jälkeen
Suomen joukkue finaaleiden jälkeen

Suomen joukkueen valmentajat Jarkko Pitkänen ja Esa Hukkanen sopivat yhteistyöstä Egerin Urheilukoulun päävalmentajan ja kilpailunjärjestäjän kanssa
Suomen joukkueen valmentajat Jarkko Pitkänen ja Esa Hukkanen sopivat yhteistyöstä Egerin Urheilukoulun päävalmentajan ja kilpailunjärjestäjän kanssa

Suomen joukkue ylsi hienoon tulokseen Bornemissza turnauksessa Unkarin Egerissä. Suomi osallistui turnaukseen vain kuuden nyrkkeilijän joukkueella, mutta oli osallistuneista maista kolmanneksi paras lopullisessa vertailussa.

Suomalaisista sarjavoittoihin ylsivät Asseme Nouali ja Vilma Viitanen. Heidän lisäkseen Nikita Nystedt saavutti hopeaa ja Krenar Aliu iski pronssia turnauksessa, johon osallistui kahdeksan maata ja lähes 250 nyrkkeilijää.

Turnauksen finaaleissa iski yhteensä kolme suomalaisnyrkkeilijää. Asseme Nouali esitti erittäin taidokasta kehätyöskentelyä, vaikka  finaalissa Unkarin Krisztian Bogdan laittoikin Assemen erittäin tiukoille.

Vilma Viitanen teki vakuuttavaa jälkeä finaaliottelussaan, jossa nuori mikkeliläinen iski vastustajansa, Unkarin Ramona Zambon kolmesti luvulle, ennen kuin pyyhe lensi kehään kolmannessa erässä.

Nikita Nystedt raivasi tiensä finaaliin vakuuttavasti lyöden keskeytysvoitot kahdessa ensimmäisessä ottelussaan. Finaalissa vastaan asettui Unkarin David Koczian, joka oli ottelun alussa Nystedtiä askeleen edellä. Toisessa ja kolmannessa Nystedt pääsi hyvin otteluun mukaan ja päätti ottelun hyvin. Voitto karkasi kuitenkin niukasti Unkariin.

Lauantain ja sunnuntain suomalaiset viettivät harjoitellen ja käyden harjoitusotteluita  Egerin Urheilukoululla unkarilaisten ja saksalaisten kanssa.

 

Tulokset

24.5.

TB57 Vilma Viitanen FIN – Sara Vastag HUN AB - 1

25.5.

A56 Kristof Mislai HUN – Masi Jurvanen FIN 4-1

A60 Asseme Nouali FIN – Robert Balogh HUN WO

A91 Krenar Aliu FIN – Nemanja Ponorac BIH 5-0

B70 Salvatore Cotrone GER – Anton Embulajev FIN 4-1

B75 Nikita Nystedt FIN – Daniel Baracsi RSC – 1

26.5.

A60 Asseme Nouali FIN – Amer Jangojan GER 5-0

A91 Viktor Jurk GER – Krenar Aliu FIN 3-2

TB57 Vilma Viitanen FIN – Ramona Zambo HUN AB – 3 (finaali)

B75 Nikita Nystedt FIN – Krisztian Daru HUN RSC – 1

27.5.

A60 Asseme Nouali FIN – Krisztian Bogdan HUN 3-2

B75 David Koczian HUN – Nikita Nystedt FIN 5-0

 

Parhaat maat turnauksessa

1. Saksa

2. Slovakia

3. Suomi