Khataevin Bundesliigataival jatkui voitokkaasti

9.4.2017Arslan Khataevin ura nyrkkeilyn Bundesliigassa jatkui lauantaina voitokkaana. Suomalainen otti jo kolmannen voittonsa liigassa, kun hän kukisti Berliinissä 60 kiloisten hallitsevan Saksan mestarin Atdhe Gashin kaikin tuomariäänin. Sen sijaan Khataevin seura BT Hanse Wismar hävisi ottelun Hertha Berlinille selkeästi.

BT Hanse Wismarin ainoan voiton Bruno Gehrke Hallessa otellut Khataev oli todella tyytyväinen illan antiin.

- Ottelu meni taktiikan mukaan ja kaikkiaan loistavasti. Ihan ”kuusnolla”. Hyvä, että sai välillä otella myös vasuria vastaan, kun treenaan itsekin paljon juuri heitä vastaan.

Illan ottelun vastustaja selvisi Khataeville vasta ottelupäivänä. Se ei kuitenkaan miestä häirinnyt.

- On parikin kertaa aiemmin ollut sama tilanne, joten ei sillä ollut paljoakaan merkitystä. Omaa peliä pelattiin.

- Kaikkiaan reissu on mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Olen todella iloinen voitosta ja niin näytti olevan kaikki muutkin seurassa, Khataev totesi. 

Ottelun voittanut BR Hertha Berlin voitti samalla lohkon ja eteni finaaliin Nordhäuser SV:tä vastaan.

SM, EM ja toivottavasti MM-kisat kauden ohjelmassa

Seuraavaksi Khataev ottelee Kirkkonummen SM-kisoissa kahden viikon kuluttua ja sen jälkeen tähtäin on Ukrainassa kesäkuussa käytävissä EM-kisoissa.

- EM kisoissa täytyisi päästä puolivälieriin, jotta saisi MM kisapaikan. MM-kisat otellaan Hampurissa elokuun lopulla, valmentaja Karre Anttonen kertoo lähiaikojen suunnitelmista.

Khataevilla on menossa vasta avausvuosi miesten sarjassa, joten tulostavoitteet ovat vielä maltilliset. 

- Tärkeintä on päästä uuteen painoluokkaan sisään ja saada oma nyrkkeily toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Vaikka kyseessä on vain yhden painoluokan muutos, niin tässä muuttuu moni nyrkkeilyllinen asia, Anttonen kertoo. 

Junioreissa Khataev oli vielä isokokoinen, nyt vastustajat ovat kuitenkin usein pidempiä ja ulottuvampia. 

- Hyvin olemme kuitenkin saaneet hommat käyntiin. Tyylillisesti ei isoja muutoksia ole tarvinnut tehdä, mutta olemme pyrkineet kehittämään eri tyylejä toimivaksi kokonaisuudeksi. Positiivinen asia on ollut myös kilpailun koveneminen kotimaassa. On hyvä että painetta tulee myös kotimaisilta kilpakumppaneilta, Anttonen kehuu.