Khataev ja BT Hanse Wismar uudelleen Hampurin kimppuun Bundesligassa

24.3.2017

Arslan Khataev Saksan valloituksessa
Arslan Khataev Saksan valloituksessa

Arslan Khataev jatkaa nyrkkeilyn Bundesligassa lauantaina, kun hän ottelee Boxteam Hanse Wismarin joukkueessa nyt kotikehässä Hamburg Giantsia vastaan seuran -60 kg sarjan edustajana.

Valmistautuminen otteluun on sujunut mainiosti Saksan olympiavalmennuskeskuksessa Schwerinissä.

- Ensimmäinen ottelu meni oikein hyvin viime lauantaina a ollaan nyt treenattu kaksi kertaa päivässä täällä. Paino on pysynyt hyvin kohdillaan. Bundesligaan pääseminen on ollut todella iso askel minun uralla. Täällä esiintyminen on tärkeää nyrkkeilyuran eteenpäin viemiseksi. Kaikkiaan loistava tilaisuus, Khataev kehuu.

Bundesligassa kilpailee kahdeksan joukkuetta, jonka riveissä iskevät Saksan parhaimmisto sekä muiden maiden maajoukkuenyrkkeilijöitä.

Khataevin pohjoissaksalainen joukkue BHW on kahdeksan joukkueen Bundesligan pohjoislohkossa neljän ottelukierroksen jälkeen neljäntenä voitettuaan yhden ja hävittyään kolme ottelua. 

Nyt vastassa on Hamburg Giants, kolle BHW hävisi viime lauantaina vieraissa, vaikka Khtaev voittikin oman ottelunsa Kaan Yildliziä vastaan kaikin tuomariäänin.

Khtaev odotti vastaansa alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa juuri otellutta Nenad Stancicia, mutta Saksan liitto ei vielä näytä antavan miehelle ottelulupaa. Näin vastustaja on arvoitus aina ottelupäivään asti.

- Mielellään Arslan olisi Saksan mestarin kohdannut. Tilanne on siis pitkälti sama kuin viime otteluun lähdettäessä eli vastustajaa ei tiedetä, eikä se haittaa, valmentaja Karre Anttonen kertoo.

- Oma valmistautuminen on mennyt hyvin, joten ei mitään väliä kuka tulee vastaan, Khataev säestää.

Ohjelmassa on vielä 8.4. lohkoa johtavan BR Hertha Berliinin kohtaaminen vieraissa. Lohkojen voittajat ottelevat Bundesligan voitosta huhtikuun lopulla.

- Bundesliiga ja WSB kiinnostavat jatkossakin, koska niiden kautta olympialaisiin pääseminen helpottuu, Khataev miettii jo jatkoaan kohti Tokion olympiakehää 2020.

Bundesligan kotisivut

http://www.box-sport-verband.de/liga-sport/1-bundesliga-1516/