Arslan Khataev nyrkkeilyn Bundesliigaan

8.3.2017Saksassa oteltava nyrkkeilyn Bundesliiga saa suomalaisväriä, kun Arslan Khataev ottelee Boxteam Hanse Wismarin joukkuessa 18.3. Hampurissa järjestettävässä ottelutapahtumassa. Bundesliigassa kilpailee kahdeksan joukkuetta, jonka riveissä iskevät Saksan parhaimmisto sekä muiden maiden maajoukkuenyrkkeilijöitä.

Saksassa viime vuosina usein leireillyt Khataev kiinnitti entisen WBC-liiton maailmanmestarin, Sebastian Zbikin huomion ollessaan helmikuussa leirillä Saksassa. Bundesliigajoukkue Boxteam Hanse Wismarin päävalmentajana toimiva Zbik tarjosi Khataeville paikkaa joukkueessa. Yhteisymmärrykseen päästiin nopeasti ja Khataev iskee Bundesliigadebyyttinsa jo reilun viikon kuluttua.

Suomen Nyrkkeilyliiton päävalmentaja, Jarkko Pitkänen on erittäin tyytyväinen, kun tilaisuus Bundesliigassa ottelemiseen aukesi ja järjestelyt saatiin hoidettua nopealla aikataululla. 
”Tämä on Arslanille upea tilaisuus päästä eteenpäin nyrkkeilyurallaan. Bundesliiga tarjoaa hyvät olosuhteet kehittyä ja joukkueet vastaavat myös urheilijoiden kuluista”.

Khataevin edustama Boxteam Hanse Wismar kohtaa 18.3. Hamburg Giants joukkueen vieraskehässä Hampurissa. Kilpailuiden jälkeen Khataev jää Saksaan leirille ja ottelee toisen ottelunsa jo 25.3. jolloin hänen joukkueensa kohtaa jälleen Hamburg Giantsin, mutta tällä kertaa kotikehässä.  

Nyrkkeilijä itse on innoissaan saamastaan tilaisuudesta.
- ”Olen todella iloinen tästä mahdollisuudesta ja tämä on minulle tärkein juttu alle 19-vuotiaiden EM-hopean jälkeen. Tämä tulee avaamaan vielä uusia mahdollisuuksia myös tulevaisuudessa”.

Bundesliigassa ei aiemmin ole juurikaan suomalaisnyrkkeilijöitä nähty, sillä Suomessa Porvoon Nyrkkeilyseuraa edustava Khataev on vasta toinen suomalainen, joka on sinne on yltänyt. Edellinen ja samalla myös ensimmäinen suomalaisnyrkkeilijä oli, niinikään Porvoon Nyrkkeilyseuran Robert Helenius, joka nyrkkeili Hertha Berlinin joukkueessa kaudella 2006-2007.