Mira Potkosen hurja yritys ei riittänyt finaalipaikkaan

26.5.2016

Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Mira Potkonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
AIBA
AIBA

Tiistaina paikkansa Rion olympialaisiin varmistanut Mira Potkonen, 35, sijoittui pronssille naisten MM-kilpailuissa Kazakstanin Astanassa. Potkonen kärsi tasaisessa 60 kiloisten välieräottelussa pistetappion Venäjän Anastasiia Beliakovalle.

Viime MM-kilpailuissa sarjaa ylempänä maailmanmestaruuden voittanut Beliakova aloitti ottelun hyvin ja vei kaksi avauseräänsä niukasti nimiinsä. Kolmannessa erässä Potkonen alkoi kääntää ottelua edukseen, muttei saanut arvostelutuomareita puolelleen.

Hurjasti taistellut Potkonen voitti viimeisen neljännen erän, mutta Beliakova eteni silti kaikin tuomariäänin perjantaisiin loppuotteluihin.

- Ei irronnut niin kuin piti ja nyt todella harmittaa. Täältä kuitenkin tullaan vielä ja eiköhän tässä fiiliksetkin muutu paremmiksi perjantain palkintojenjaossa, Potkonen arveli.

Kolme otteluvoittoa MM-kilpailuissa iskeneen Potkosen valmentaja Maarit Teuronen oli varsin tyytyväinen suojattinsa otteisiin.

- Ihan hyvä, muttei kuitenkaan aivan tarpeeksi hyvä ottelu Miralta. Kokonaisuudessaan todella kova turnaus Miralta. Hän palasi loukkaantumisen jälkeen kehään vain kaksi kuukautta sitten ja onnistui silti kukistamaan jo nyt kolme kovatasoista vastustajaa ja taistelemaan tosissaan finaalipaikasta, Teuronen iloitsi.

Suomen joukkue saavutti ensimmäistä kertaa historiassa kaksi MM-mitalia samoissa kilpailuissa, kun Potkosen lisäksi myös Elina Gustafsson ylsi pronssille sarjassa 69 kiloa. Aiemmin torstaina sarjan välieräottelussa Kiinan Hong Gu eteni 69 kiloisten loppuotteluun kukistamalla Gustafssonin enemmistötuomilla 2-0.

Ennen Potkosta Gustafssonia suomalaisnaisista MM-mitaleille on yltänyt vain Hanne Mäkinen, joka oli pronssilla vuonna 2010. Miehistä MM-mitalin ovat saavuttaneet Tarmo Uusivirta (hopeaa 1978 ja 1982), Jyri Kjäll (hopeaa 1993) ja Joni Turunen (pronssia 1995 ja 2001).

Suomalaisten ottelut MM-kilpailuissa:

Perjantai 20.5:
54 kg Aikaterini Koutsogeorgopoulou GRE - Marjut Lausti FIN 2-1

Lauantai 21.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Chentelle Cameron GBR 2-1

Sunnuntai 22.5:
69 kg Elina Gustafsson FIN - Rita Sutkute, LTU 3-0

Maanantai 23.5
60 kg Mira Potkonen FIN - Yin Junhua CHN 2-1

Tiistai 24.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Sandra Brügger SUI 3-0
69 kg Elina Gustafsson FIN – Saadat Abdulaeva RUS 2-1

Torstai 26.5:
60 kg Mira Potkonen FIN – Anastasiia Beliakova RUS 3-0
69 kg Hong Gu CHN - Elina Gustafsson FIN 2-0