Mira Potkonen iski olympiapaikan ja MM-mitaleille

24.5.2016

AIBA
AIBA

Tamperelaisnyrkkeilijä Mira Potkonen, 35, on varmistanut paikan Rion olympiakehään. Potkonen kukisti Kazakstanin Astanassa pidettävien maailmanmestaruuskilpailujen 60 kiloisten puolivälierissä Sveitsin Sandra Brüggerin kaikin tuomariäänin 3-0. Samalla Potkonen varmisti MM-mitalin.

Potkonen voitti jokaisen erän, mutta sveitsiläinen onnistui pitämään ottelun tasaisena. Toinen ja kolmas erä menivät niukasti hajaäänin Potkoselle, mutta ensimmäisen ja viimeisen erän Potkonen voitti kaikkien tuomarien papereissa.

- Huikean hienoa. En vielä oikein ymmärrä mitä on tullut saavutettua, Potkonen kommentoi olympiapaikan varmistuttua.

Potkosen valmentaja Maarit Teuronen oli luonnollisesti tyytyväinen suojattinsa otteisiin.

- Miran suorat toimivat tänään erinomaisesti. Taktiikkana oli pitää oma paketti kasassa ja rankaista sveitsiläistä tämän tekemistä virheistä ja se toimi. Ottelu oli jännittävä, vaikka koko ajan oli sellainen fiilis että voitto tulee, Teuronen analysoi.

Torstain välierissä Potkonen kohtaa Venäjän Anastasiia Beliakovan, joka kaksi vuotta sitten voitti maailmanmestaruuden sarjaa ylempänä 64-kiloisissa.

- Mira on jo pitkään odottanut pääsevänsä samaan kehään Belyakovan kanssa. Siitä tulee varmasti hurja taistelu, jossa iskuja ei säästellä, Suomen toinen valmentaja Askar Sarsenbayev kertoi.

Aiemmin tänään porilaisnyrkkeilijä Elina Gustafsson, 24, varmisti mitalisijan sarjassa 69 kiloa. Gustafsson kukisti 69 kiloisten Venäjän Saadat Abdulaevan tuomariäänin 2-1 ja kohtaa torstain välierissä Aasian mestarin Hong Gunin.

Suomalaisten ottelut MM-kilpailuissa:

Perjantai 20.5:
54 kg Aikaterini Koutsogeorgopoulou GRE - Marjut Lausti FIN 2-1

Lauantai 21.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Chentelle Cameron GBR 2-1

Sunnuntai 22.5:
69 kg Elina Gustafsson FIN - Rita Sutkute, LTU 3-0

Maanantai 23.5
60 kg Mira Potkonen FIN - Yin Junhua CHN 2-1

Tiistai 24.5:
60 kg Mira Potkonen FIN - Sandra Brügger SUI 3-0
69 kg Elina Gustafsson FIN – Saadat Abdulaeva RUS 2-1

Torstai 26.5:
60 kg Mira Potkonen FIN – Anastasiia Beliakova RUS
69 kg Elina Gustafsson FIN – Hong Gu CHN

Katso lisätiedot kilpailuista MM-kilpailujen kotisivuilta: http://www.aiba.org/aiba-womens-world-boxing-championships-astana-2016/