Khataev raivasi tiensä EM-loppuotteluihin

27.11.2015

Khatev julistettiin välieräottelun voittajaksi
Khatev julistettiin välieräottelun voittajaksi
Arslan Khataev
Arslan Khataev

Suomen Arslan Khataev, 17, nyrkkeilee lauantaina A-junioreiden Euroopan mestaruuskilpailujen sarjan 56 kiloa loppuottelussa Puolan Kolobrzegissa. Perjantaina Khataev ansaitsi loppuottelupaikan kukistamalla Georgian Gagik Pozoyanin kaikin tuomariäänin 3-0.

Porvoolaisnyrkkeilijä aloitti ottelun heti hienosti ja hallitsi ottelua selvästi erinomaisella liikkeellä ja vastalyönneillä. Myös lähiottelutilanteissa Khataev oli vastustajaansa parempi. Toisen erän alku jatkui Khataevin hallinnalla, mutta tilannetta sekoitti kehätuomarin sitomisesta Khataeville antama varoitus.

Varoituksesta huolimatta Khataev piti päänsä kylmänä ja nyrkkeili viimeisestä kolmannestakin erästä selvän voiton. Khataev onnistui liikkumaan sivuille georgialaisen rynniessä ja iskemään samalla osumia. Näin kaikki ottelun arvostelutuomarit näkivät Khataevin ottelussa parempana.

- Loistava ottelu Arslanilta. Hän käytti hyvää liikkumista ja voitti ottelun kaikki erät. Ainostaan toisen erän varoitus hieman hankaloitti tilannetta, mutta se ei vaikuttanut lopulta paljoa, Suomen valmentaja Askar Sarsenbayev kommentoi.

Lauantaina sarjan 56 kiloa loppuottelussa Khataev saa vastaansa Italian Raffaele di Serion, joka löi välierissä romanialaisen vastustajansa. Aiemmin turnauksessa di Serio on kukistanut myös Skotlannin, Espanjan ja Englannin edustajat.

Suomalaisten ottelut 23.11:
56 kg Arslan Khataev FIN - Heiuar Bako GER 3-0
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN - Marcel Rumpler AUT 3-0

Suomalaisten ottelut 24.11:
60 kg James McGivern IRL - Rasmus Bergman FIN 3-0
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN – Carl Fail ENG 2-1

Suomalaisten ottelut 25.11:
56 kg Arslan Khataev FIN – Ihsan Alagas TUR 3-0
69 kg Michael Nevin IRL - Muhammad Abdilrasoon FIN 3-0

Suomalaisten ottelut 27.11:
56 kg Arslan Khataev FIN - Gagik Pozoyan GEO 3-0

Suomalaisten ottelut 28.11:
56 kg Arslan Khataev FIN - Raffaele di Serio ITA