Abdilrasoon iski toisen otteluvoiton EM-nyrkkeilyissä

24.11.2015


Muhammad Abdilrasoon julistettiin voittajaksi Carl Failia vastaan käydyn ottelun jälkeen
Muhammad Abdilrasoon julistettiin voittajaksi Carl Failia vastaan käydyn ottelun jälkeen
Rasmus Bergman kärsi tappion James McGivernille
Rasmus Bergman kärsi tappion James McGivernille

Suomen Muhammad Abdilrasoon, 18, raivasi tiensä A-junioreiden Euroopan mestaruuskilpailujen 69-kiloisten puolivälierävaiheeseen kukistamalla Englannin Carl Failin hajaäänituomiolla Puolan Kolobrzegissa.

Tamperelainen nyrkkeili tarkasti ja iski terävillä suorillaan hyviä osumia tämän vuoden Britannian mestarin suojauksen läpi. Abdilrasoonin oma suojaus toimi läpi ottelun ja näin hän ansaitsi tuomariäänin 2-1 tulleen voittonsa. 

- Muhammad löi parhaat osumat läpi ottelun ja ansaitsi voiton, Abdilrasoonin valmentaja Arskar Sarsenbaev summasi.

Keskiviikkona puolivälierävaiheessa Abdilrasoon kohtaa Irlannin Michael Nevinin, joka on saavuttanut Euroopan mestaruudet C- ja B-junioreissa.

Abdilrasoonin tavoin yhden otteluvoiton päässä mitalisijasta on tiistaina saksalaisvastustajansa kukistanut porvoolainen Arslan Khataev, joka kohtaa keskiviikkona Turkin Ihsan Alagasin 56-kiloisten sarjassa.

Bergmanille tappio

Rasmus Bergman kärsi 60-kiloisten toisella kierroksella kaikin tuomariäänin tulleen tappion Irlannin James McGivernille, jonka saavutuksiin kuuluu muun muassa C-junioreiden Euroopan mestaruus vuodelta 2012 ja Kansanyhteisön kilpailujen A-juniorimestaruus tältä vuodelta.

Avauserässä Bergman sai pari kovaa koukkulyöntiä perille, mutta ulottuvampi McGivern osui useammin suorillaan. Toista erää McGivern hallitsi kaukoetäisyydeltä. Kolmas ja viimeinen erä oli ottelun tasaisin, kun Bergman pääsi paremmin puolietäisyylle ja pärjäsi siinä hyvin.

- Ihan kelpo ottelu Rasmukselta. Hän on vasta ensimmäistä vuotta A-junioreissa ja on kehittynyt todella hyvin EM-kilpailuihin valmistautuessaan. Ensi vuonna on varmasti odotettavissa kansainvälistä menestystä, Suomen valmentaja Karre Anttonen arvioi.

Suomalaisten ottelut 23.11:

56 kg Arslan Khataev FIN - Heiuar Bako GER 3-0
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN - Marcel Rumpler AUT 3-0

Suomalaisten ottelut 24.11:

60 kg James McGivern IRL - Rasmus Bergman FIN 3-0
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN – Carl Fail ENG 2-1

Suomalaisten ottelut 25.11:

56 kg Arslan Khataev FIN – Ihsan Alagas TUR
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN – Michael Nevin IRL