Kaksi suomalaisnyrkkeilijää voiton päässä MM-mitalista

8.9.2015

Asseme Nouali ja Krenar Aliu
Asseme Nouali ja Krenar Aliu


Suomalaisnyrkkeilijät ovat menestyneet erinomaisesti nyrkkeilyn alle 17-vuotiaden maailmanmestaruuskilpailuissa Pietarissa. Asseme Nouali ja Krenar Aliu taistelevat keskiviikkona mitalisijoista puolivälieräotteluissaan.

Helsinkiläinen Asseme Nouali on kukistanut MM-kehässä jo Moldovan, Armenian ja Liettuan edustajat. 57-kiloisten välieräpaikasta Nouali taistelee Kirgisian Aknazar Zhyldybek Uulua vastaan.

Kirkkonummelainen Krenar Aliu on 80-kiloisten sarjassa iskenyt voitot Bulgarian ja Australian nyrkkeilijöistä. Puolivälieräottelussa Aliu kohtaa Kazakstanin Khurshedshokh Iskandarovin.

- Pojat ovat otelleet todella hyvin ja nyt mitalisijoista taistellaan tosissaan. Vastukset ovat luonnollisesti tässä vaiheessa kovia, mutta mitalimahdollisuudet ovat molemmilla hyvät, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen kertoo.

Suomalaiset olympiatyylin nyrkkeilijät ovat menestyneet tänä vuonna laajalla rintamalla paremmin kuin kertaakaan aiemmin tällä vuosituhannella. Suomalaiset ovat iskeneet muun muassa yli 40 otteluvoittoa ja seitsemän sarjavoittoa kansainvälisen lajiliiton AIBA:n kalenteriturnauksissa.

- Olen tyytyväinen, siitä että valitut painopisteet liiton maajoukkuetoiminnassa ovat alkaneet tuottamaan tulosta. Menestystä on tänä vuonna tullut laajalla rintamalla ja näen suomalaisen huippunyrkkeilyn tulevaisuuden valoisana, Suomen Nyrkkeilyliiton toiminnanjohtaja Tobias Karlsson sanoo.

- Olen erittäin iloinen junioreiden MM-kilpailujen menestyksestä ja olen ylpeä koko joukkueesta, Karlsson jatkaa.