Matti Koota lähtee ennakkosuosikkina Euroopan kisojen avausotteluunsa

18.6.2015

Matti Koota, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Matti Koota, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Suomen viime vuosien menestynein olympiatyylin miesnyrkkeilijä Matti Koota, 25, aloittaa kisaurakkansa Euroopan kisoissa (European Games) perjantaina. Vastaansa Koota saa tanskalaisen Fredrik Jensenin, jonka Koota kukisti maaliskuussa Pohjoismaiden mestaruuskilpailuissa hajaäänituomiolla 2-1.

Jensen on Kootaa kahdeksan senttiä pidempi ja kuusi vuotta nuorempi. Tanskalainen on maansa mestari ja arvokilpailuedustaja.

- Luottavaisin mielin lähdemme otteluun. Matti voitti Jensenin ansaitusti PM-kilpailuissa, eikä ole mitään syytä olettaa että tilanne olisi muuttunut, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen sanoo.

Viime vuoden EU-hopeamitalisti Matti Koota on tänä vuonna Pohjoismaiden mestaruuden lisäksi saavuttanut hopeaa Belgrade Winner-turnauksessa ja pronssia Istavan Bocskai-turnauksessa. Koota nyrkkeili myös 6. kesäkuuta kautta aikojen ensimmäisenä suomalaisnyrkkeilijänä AIBA Pro Boxing-ammattilaisottelun.

Muut suomalaiset

Dmitri Tretjak nousi keskiviikkona ensimmäisenä suomalaisnyrkkeilijä kehään Euroopan kisoissa ja kukisti Tshekin Vit Kralin kaikin tuomariäänin 3-0. Sunnuntaina Tretjak saa vastaansa Slovenian Aljaz Venkon.

Marjut Laustin avausottelu on lauantaina italialaista Euroopan mestaria ja MM-hopeamitalistia Marzia Davidea vastaan. Mira Potkosen kilpailut alkavat sunnuntaina ottelulla isäntämaa Azerbaidžanin MM-hopeamitalistia Yana Alekseevnaa vastaan.