SM-kilpailujen osanotto-oikeus

11.2.2015

Kansainvälinen Nyrkkeilyliitto AIBA on tarkentanut teknisiä- ja kilpailusääntöjään. Uusissa säännöissä on tarkennettu muissa fyysisissä kamppailulajeissa kilpailleiden ja ammattinyrkkeilyotteluissa toimineiden valmentajien osallistumisoikeutta AIBA:n alaisiin nyrkkeilyotteluihin.

AIBA:n säännöissä kielletään lajiliittoja tekemästä kansallisia sääntöjä, jotka ovat ristiriidassa AIBA:n sääntöjen vuoksi. Tämän vuoksi SM-kilpailujen jury ja Suomen Nyrkkeilyliiton johtokunta ovat päättäneet, että miesten ja naisten Suomen mestaruuskilpailuissa 2015 noudatetaan AIBA:n sääntöjä, kuten kilpailukutsussa on mainittu.

Helmikuun 1. päivänä voimaan astuneet säännöt löydät Nyrkkeilyliiton nettisivuilta: http://www.nyrkkeilyliitto.com/nyrkkeilyinfo/nyrkkeilyn-saannot/

Näin ollen:

1. Urheilijat, jotka ovat kilpailleet muissa fyysisissä kamppailulajeissa vuosien 2014-2015 aikana eivät voi osallistua kilpailijoina miesten ja naisten Suomen mestaruuskilpailuihin 2015.

2. Valmentajat, jotka ovat toimineet valmentajina ammattinyrkkeilyotteluissa viimeisen puolen vuoden aikana, eivät voi toimia valmentajina/kulma-avustajina miesten ja naisten Suomen mestaruuskilpailuissa 2015.