Suomalaisille tappiot B-junioreiden EM-kilpailuissa

5.11.2014

Arslan Khatev oli Suomen joukkueen lipunkantaja avajaisissa
Arslan Khatev oli Suomen joukkueen lipunkantaja avajaisissa

Suomaslaisnyrkkeilijät Eetu Viitanen ja Arslan Khataev kärsivät hyvistä esityksistään huolimatta jatkosta B-junioreiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Venäjän Anapassa. Molemmat suomalaiset sijoittuivat 16 parhaan joukkoon painoluokissaan.

Alla päävalmentaja Jarkko Pitkäsen katselmus tiistaina 4. marraskuuta käydyistä suomalaisten otteluista.

52 kg John Joe Nevin IRL - Eetu Viitanen FIN 3-0

Toisessa ottelussaan Eetu kohtasi pitkän huiskean irlantilaisen. Tavoitteena oli painostaa alusta loppuun ja pyrkiä puolietäisyydelle lyömään omat osumat. Ajoittain ottelu etenikin suunnitelman mukaan ja Viitanen iski selviä osumia. Välillä painostus meni kuitenkin yliyrittämisen puolelle, ja Nevin kykeni säilyttämään oman etäisyytensä. Hieman eheämmän suorituksen turvin niukka voitto Nevinille.

57 kg Mayk Stitsenko UKR - Arslan Khataev FIN 3-0

Khataevin ottelu alkoi hurjalla iskujen vaihdolla. Khataev vastasi ukrainalaisen kovaan painostukseen ja ensimmäisessä erässä iskettiin todella kovaa. Erän loppu vaiheilla Khataev satutti Stitsenkoa kovalla koukulla pakottaen tämän perääntymään. Toisessa erässä taistelu kehässä jatkui, ja susi lempinimellä tunnettu Khaetaev oli totitsesti nimensä veroinen. Yhden kiivaan iskujen vaihdon seurauksena kehätuomari laski Khataeville lukua, mutta se ei menoa haitannut.

Viimeisessä erässä mentiin edelleen kovaa, joskin hurjat alkuerät alkoivat tuntua ja näkyä molemmissa ottelijoissa. Tasaisesti edenneen hurjan taistelun jälkeen pettymys lopputulokseen oli melkoinen. Khataevin suoritus oli huippuluokkaa, mutta tällä kertaa tuomarit näkivät ukrainalaisen voittajaksi.