Suomen Nyrkkeilyliiton vuoden 2012 parhaat

15.1.2013


Suomen Urheilugaalaan ja kamppailulajiliittojen yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa Hartwall Areenalla Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsi vuoden parhaat urheilijat sekä vuoden valmentajan. Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsee vielä SM-kilpailuiden yhteydessä lisää nyrkkeilyn parissa ansioituneita henkilöitä.

 

Suomen urheilugaalassa 15.1.2013 palkittuja ovat:

 

Vuoden Tyttöjuniorinyrkkeilijä

Vuoden Tyttöjuniorinyrkkeilijä 2012 on Helsingin Tarmoa edustava Julia Ussik.

Vuotta väritti hopea. Nuori urheilija näytti kykynsä iskemällä Pohjoismaiden mestariksi. Hän osallistui ensimmäisiin kansainvälisiin arvokilpailuihinsa ja vakuutti olevansa kansainvälisen nuorten tason kynnyksellä. Urheilija on innostunut ja haluaa jatkuvasti kehittyä.

Vuoden Poikajuniorinyrkkeilijä 2012

Vuoden Poikajuniorinyrkkeilijä 2012 on Tampereen Työväen Nyrkkeilijöitä edustava Antti Hietala.

Tämän nuoren urheilijan vuosi oli hyvin menestyksekäs. Useissa kilpailuissa hän kipusi korkeimmalle korokkeelle, joista mainittakoon kansainvälisen GeeBee-turnauksen voitto ja Pohjoismaiden mestaruus. Vuosi oli voittoisa loppuun asti. Kansainvälisessä Tammer-turnauksessa hän iski hopealle.

Vuoden Valmentaja 2012

Vuoden Valmentaja 2012 on Tampereen Voimailuseuran Askar Sarsenbayev.

Tällä valmentajalla on vankka urheilijatausta. Valmennusvuosia on kertynyt jo reilusti toista kymmentä. Hän on yksi harvoista, joka on saanut elantonsa nyrkkeilyn valmentamisesta Suomessa. Hän innostunut ja vastuuntuntoinen nyrkkeilyn ammattilainen. Tulevana vuotena hänen vastuunsa suomalaisen nyrkkeilyn kehittämisestä kasvaa – hän on toinen Suomen Nyrkkeilyliiton tuore vastuuvalmentaja.

Vuoden Naisnyrkkeilijä 2012

Vuoden naisnyrkkeilijä 2012 on Tampereen Voimailuseuraa edustava Mira Potkonen.

Tämä naisurheilija on kuulunut Suomen parhaimmistoon jo useiden vuosien ajan. Viime vuosi ei jättänyt paljon kysymyksien varaa kun tämä urheilija otti voiton toisensa perään. Meriitteihin kirjoitettiin mm. voitot GeeBee- ja Tammerturnauksista sekä Tunisian kansainvälisen turnauksen voitto. Tältä moninkertaiselta Suomen mestarilta voidaan olettaa samanlaisia suorituksia myös jatkossa, sillä hän on todella sitoutunut harjoittelija.

Vuoden Miesnyrkkeilijä 2012

Vuoden miesnyrkkeilijä 2012 on Lahden Kalevaa edustava Ville Hukkanen.

Vuoden miesnyrkkeilijän valinta oli melko helppoa sillä hän toi ainoat arvokisamitalit Suomeen. Viime vuoden saavutuksina oli Sotilaiden EM-hopeaa ja alle 22-vuotiaiden EM-pronssia. Suomen mestari iski myös GeeBee-turnauksen voittajaksi. Hän on nuoresta iästään huolimatta hyvin kokenut kansainvälisen tason urheilija.