Neljä nyrkkeilijää Opetus- ja kulttuuriministeriön apurahoille

12.2.2019

Arslan Khataev ja Krenar Aiu
Arslan Khataev ja Krenar Aiu
Elina Gustafsson ja Mira Potonen
Elina Gustafsson ja Mira Potonen

Urheiluministeri Sampo Terhon myöntämien urheilija-apurahojen tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.

Yhteensä 163 kesälajien urheilijaa saa Opetus- ja kulttuuriministeriöltä kaikkiaan 1 376 000 euroa verovapaina urheilija-apurahoina. Summasta neljä nyrkkeilijää saa yhteensä 52 000 euroa.

Suuren apurahan, eli 20 000 euroa, sai 17 urheilijaa. Heidän joukossaan ovat nyrkkeilyn Euroopan mestarit Elina Gustafsson ja Mira Potkonen.

- Tokion olympialaiset ja paralympialaiset ovat jo puolentoista vuoden kuluttua. Tämä vuosi on tulevien kisojen osalta valtaosassa lajeista ehkä se kaikista tärkein, sillä useimmissa lajeissa karsitaan olympialaisiin pääsevät urheilijat ja maapaikat. Kilpailu kisapaikoista on äärimmäisen kova ja siksi meidän potentiaalisimmille urheilijoillemme on annettava täysi työrauha, sanoo urheiluasioista vastaava ministeri Sampo Terho.

10 000 euron apurahan 40 urheilijaa ja 106 urheilijaa sai 6 000 euron apurahan. Pienen apurahan nyrkkeilijöistä saivat Krenar Aliu ja Arslan Khataev.

Apurahaa myönnettäessä huomioitiin urheilijan kansainväliset näytöt sekä huomioidaan urheilijan tulos- ja menestyskehitys suhteessa lajin kansainväliseen tasoon ja kehitykseen.

Lisätiedot apurahoista: https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yli-1-3-miljoonaa-euroa-apurahoina-kesalajeille