Harri Appelroth Nyrkkeilyliiton kunniapuheenjohtajaksi

17.4.2018

Harri Appelrothista kunniapuheenjohtaja
Harri Appelrothista kunniapuheenjohtaja

Suomen Nyrkkeilyliiton Kevätkokous vahvisti 14.4.2018 pidetyssä kokouksessa Liittojohtokunnan esityksen kutsua Harri Appelroth Nyrkkeilyliiton kunniapuheenjohtajaksi. Hämeenlinnalainen Appelroth toimi Nyrkkeilyliiton puheenjohtajana vuosina 2007-2012.

Nyrkkeilyliiton kunniapuheenjohtaksi nimetty Harri Appelroth

 

Harri Appelroth nimettiin Suomen Nyrkkeilyliiton kunniapuheenjohtajaksi Porin SM-kisojen yhteydessä pidetyssä Kevätkokouksessa. Jäsenistö vahvisti Liittojohtokunnan esityksen yksimielisesti.

Appelroth on toiminut nyrkkeilyn parissa lähes 40 vuoden ajan. Hän toimi Liiton puheenjohtajana vuosina 2007-12, jona aikana liiton toimintaa kehitettiin ansiokkaasti. Lisäksi Appelroth on ollut mukana sekä MM- että EM-kisaorganisaatioissa vuosina 1993 ja 2000. Hän on työskennellyt molempien kansainvälisten nyrkkeilyturnaustemme järjestelytoimikunnissa, Tammer Turnauksessa vuosina 1994-2004 ja GeeBee Turnauksessa vuosina 1983 – 2017. Myös siviilipuolella Appelroth on työskennellyt liikunnan ja urheilun parissa.

Nyrkkeily on älylaji, toteaa Appelroth

Harri Appelrothin rakkaus nyrkkeilyyn syttyi radion välityksellä Floyd Pattersonin ja Ingemar Johanssonin matseja seuratessa.

- Itselläni ei ole omaa kilpailukokemusta, mutta rakkaus nyrkkeilyyn on ollut heti pienestä pitäen syvää. Olen aina pyörinyt urheilun parissa, ja kun minua pyydettiin mukaan järjestämään GeeBee Turnausta, ei vastausta tarvinnut kauaa miettiä, muistelee Appelroth.

- Tämä kunniapuheenjohtajuus on erittäin arvostettava kiitos jäsenistöltä – ystäviltä, joita nämä vuodet nyrkkeilyn parissa ovat minulle tuoneet. Kiitän lämpimästi kaikkia nimityksestä, joka toki edellyttää sitä, että jatkossakin olen mukana nyrkkeilykuvioissa, sanoo Appelroth

Nyrkkeilyssä Harri Applerothia viehättää lajin monipuolisuus ja samalla sen vaativuus.

- Nyrkkeily vaatii kuntoa, nopeutta, älyä ja sisua. Tullakseen hyväksi on jaksettava harjoitella pitkäjänteisesti ja monipuolisesti. Olympiavoittaja László Papp totesi kerran, että lyöntiä pitää toistaa miljoona kertaa voidakseen otella täydellisen rennosti. Eli mitkään 10 000 toiston ohjeet eivät riitä tässä lajissa.

- Meillä on tällä hetkellä hyvä tilanne naisnyrkkeilyn suhteen, mutta miesten puolella tilanne on kieltämättä vähän hankala. Muutama hyvinkin lahjakas nuori on saavuttanut hyvääkin menestystä kansainvälisistä kisoista, mutta on muistettava, että siirtyminen miesten sarjaan on aina vaikeaa ja menestyminen vaatii todella kovaa työtä. Suotavaa oisi, että seuravalmennuksessa ei niin sanotusti syötäisi vanhoja eväitä, vaan kannustan rohkeasti seuraamaan lajikehitystä sekä kehässä että harjoittelussa, tiivistää Harri Appelroth nyrkkeilymme tämänhetkisen tilanteen.

Rohkeasti katsomoon kannustamaan

Harri Appelroth kannustaa ensikertalaisiakin tulemaan rohkeasti kisoihin seuraamaan otteluita ja antaa muutaman tärpin otteluiden seuraamiselle

- Lyönnit ja erityisesti osumat ovat toki tärkeitä, mutta käsien lisäksi nyrkkeilijällä pitää olla hyvät vikkelät jalat. Seuraa väistöjä ja liikettä lyöntien jälkeen. Ottelutilaisuudet ovat siitä vähän ongemallisia, että kuuluttaja ei oikein erätauoilla ehdi kertomaan säännöistä tai tilanteesta. Kannattaa siis tutustua ensin vähän perussääntöihin ja sen jälkeen tulla rohkeasti mukaan kannustamaan suomalaiset voittoihin, kehottaa Harri Appelroth.