Naiset avaavat kilpailukauden Intiassa

25.1.2018

Suomen joukkue lähdössä Intiaan
Suomen joukkue lähdössä Intiaan
India Open kerää yhteen lajin huippumaat
India Open kerää yhteen lajin huippumaat

Suomen naisista Mira Potkonen ja Satu Lehtonen lähtevät tärkeän vuoden ensimmäiseen turnaukseensa Intiaan. Tämän vuoden aikana järjestetään naisten EM- ja MM-kilpailut, joista ensin mainittu toimii karsintakilpailuna MM-kilpailuihin. Naiset aloittavat valmistautumisen EM-kilpailuihin Intiassa 27.1.-2.2. järjestettävässä India Open turnauksessa, joka tarjoaa myös arvokasta kokemusta tulevia MM-kilpailuita silmällä pitäen.

Intian New Delhissä järjestettävä India Open turnaus kerää yhteen huippumaat Aasiasta, Euroopasta ja Kansanyhteisön maista. Turnaukseen on ilmoittautunut 25 maata mukaan lukien Kuuba, Intia, Kazakstan, Uzbekistan ja Venäjä. Turnauksessa kilpaillaan kaikissa miesten ja naisten painoluokissa.

Suomen joukkueesta ainut, jolla on kokemusta Intiasta, on joukkueen valmentaja, Maarit Teuronen, joka osallistui Intiassa vuonna 2006 järjestettyihin MM-kilpailuihin. Teuronen näkeekin Intian turnauksen tärkeänä naisille, sillä naisten MM-kilpailut järjestetään myös tänä vuonna Intian New Delhissä.

Intian turnauksessa hän kykenee arvioimaan, että minkälaisesta tilanteesta tärkeään vuoteen lähdetään, sekä suomalaiset saavat arvokasta ottelukokemusta aasialaisista hyvin liikkuvista nyrkkeilijöistä.

Mira Potkonen otteli koko vuoden 2017 voittamattomana, iskien puhtaan 25-0 saldon ja EU-mestaruuden. Intian kova tasoisessa turnauksessa Potkosella on hyvä tilaisuus testata kisakuntoaan ja kartuttaa voittosaldoaan.

Myös Satu Lehtonen esiintyi edellisen vuoden aikana vahvasti saavuttaen turnausvoiton ja mitalisijoja kansainvälisissä turnauksissa. Intiassa Lehtosen kanssa samassa sarjassa iskee järjestäjämaan legenda ja viisinkertainen maailmanmestari, Mary Kom.

Ottelut alkavat 28.1.

Suomen joukkue

48 Satu Lehtonen

60 Mira Potkonen

valmentaja Maarit Teuronen

tuomari Harri Juutilainen