Potkonen iski keskeytysvoiton EU-mestaruuskilpailuissa

8.8.2017


Suomen nyrkkeilyn ykköstähti Mira Potkonen aloitti kisaurakkansa tänään naisten Euroopan Unionin mestaruuskilpailuissa Italiassa. Potkonen kohtasi avausottelussaan Unkarin Eszter Olahin.

Pitkä ja ulottuva unkarilainen osoittautui aseettomaksi maltillisesti otellutta suomalaista vastaan. Potkonen iski selkeän avauserän voiton ja lisäsi kierroksia toiseen erään. Toisen erän lopulla ajassa 2:39. kehätuomari keskeytti ottelun laskettuaan unkarilaiselle pystystä lukua kolmesti.

- Tänään kehässä ei ollut rennointa Miraa, mutta siitä huolimatta otteleminen oli hyvin tehokasta. Tehokkuutta tässä onkin viime viikkoina haettu Miran otteluun, joten siihen olen tyytyväinen, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

Potkonen eteni avauskierrokselta jatkoon vapaa-arvalla, joten voitolla unkarilaisesta hän varmisti uransa neljännen mitalin EU-mestaruuskilpailuissa.

Perjantaina sarjan semifinaalissa Potkonen kohtaa Englannin pitkänhuiskean Shona Whitwellin, joka voitti omassa ottelussaan maanantaina Ruotsin nuorten maailmanmestarin Agnes Alexiussonin.

- Englantilainen on ulottuva ja vaarallinen vastustaja. Miran on otettava tila ja aika pois ja rokotettava jälkitilanteissa, jolloin englantilainen on heikoimmillaan, Teuronen analysoi tulevaa semifinaalia.

Tiistaina kehään nousee Suomen joukkueen neljäs nyrkkeilijä, sarjan 75 kiloa Elina Gustafsson, joka kohtaa avausottelussaan Turkin Busenaz Surmenelin. Ottelutilaisuus alkaa kello 17.30 Suomen aikaan ja ottelut voi katsoa Italian Nyrkkeilyliiton Youtube-kanavalta.