Kamppailulajien yhteinen 2-tason pilottikoulutus

  • 16.12.202211.5.2023
  • verkossa/ Varala

Tarjoamme mahdollisuuden päästä mukaan 2. tason valmentajakoulutukseen joka on pilotoitu tänä vuonna. Kyseessä siis tutummin VOK2 valmentajakoulutus uudella rakenteella.

TAUSTAA Aiemmin kolmesta eri koulutuspolusta muodostunut 2-taso uudistuu! Uudistuksen myötä kaikkien koulutukseen osallistujien yhteisiin koulutussisältöihin lisätään VOK-perusteiden lisäksi lasten ja nuorten ohjauksen erityispiirteitä ja osaamistavoitteita sekä vastuullisuuden teemoja. Lisäksi osallistuja voi valita painopisteeksi lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen.

SISÄLLÖT JA TAVOITTEET 2-tasolla tavoitteena on, että valmentaja osaa suunnitella, ohjata ja arvioida harjoitusvuoden laadukkaasti sille kohderyhmälle, jonka parissa hän toimii. 2-tason sisällöt keskittyvät urheiluosaamiseen, ihmissuhdetaitojen kehittämiseen, valmentajan voimavaroihin sekä itsensä kehittämisen taitoihin. Koulutuksessa harjoituksia tehdään niin luokassa, kuin liikuntasaleissa, joten varustaudu lähijaksoihin liikuntavarustein!

AIKATAULU 1. Etäjakso 16.-17.12.2022 1. Lähijakso 3.-5.2.2023 2. Etäjakso 17.-18.3.20232. Lähijakso 31.3. - 2.4.2023 Etäseminaari 11.5.2023. Kaikkien koulutukseen valituiden toivotaan osallistuvan kaikkiin etä- ja lähijaksoihin aktiivisesti.

TOTEUTUSTAPA Koulutus sisältää etä- ja verkko-opintoja, omatoimista opiskelua, lähijaksoja sekä lajiosan

HINTA 300€ (Sis. majoituksen ja ruokailut lähijaksoilla Varalassa sekä etä-, verkko- ja lähiopetuksen sekä lajijaksot) Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt kamppailulajien yhteiselle Laatua, määrää ja saavutettavuutta 2-tason ohjaaja- ja valmentajakoulutukseen -hankkeelle apurahan, jolla mahdollistetaan pilottilaisille edullinen osallistuminen koulutukseen.

HAKU KOULUTUKSEEN viimeistään 20.11.2022 tässä linkissä: https://forms.gle/sw9Q4t5QmYHm6wnG6. Pilottikoulutukseen valitaan 10-12 opiskelijaa motivaation, koulutustarpeiden ja toteutuvien hakukriteerien perusteella. Koulutukseen pyritään valitsemaan mahdollisimman monilajinen edustus lasten ja nuorten ohjauksen, aikuisharrastajien ohjaamisen tai urheiluvalmennuksen saralta. Osallistumisvaatimuksena on 18-vuoden ikä, vähintään 2 vuotta ohjauskokemusta ja suoritettu VOK1-taso tai vastaavat tiedot. Koulutukseen valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään 24.11.2022.

Tämä koulutus on kamppailulajien yhteinen. Suomen Nyrkkeilyliitto ei ole järjestämässä omaa VOK2 koulutusta joten suosittelemme tarttumaan tilaisuuteen ja hakemaan mukaan. Koulutuksen ensimmäinen pilottijakso tänä syksynä täyttyi ennätysnopeasti joten jätä rohkeasti hakemus. Koulutus sopii erinomaisesti 1. tason kuntonyrkkeilyohjaajakurssin käyneille kuin myös juniori VOK1 koulutuksen käyneille.