Nyrkkeilyliitto palkitsi vuoden 2015 parhaat

13.1.2016

Kuvassa vuoden 2015 parhaina palkitut Markku7 Kiili (ensimmäinen vasemmalta), Arslan Khataev, Dmitri Tretyak ja Amin Asikainen. Kuvasta puuttuu Mira Potkonen, joka on Kroatiassa kuntoutuksessa.
Kuvassa vuoden 2015 parhaina palkitut Markku7 Kiili (ensimmäinen vasemmalta), Arslan Khataev, Dmitri Tretyak ja Amin Asikainen. Kuvasta puuttuu Mira Potkonen, joka on Kroatiassa kuntoutuksessa.

Suomen Nyrkkeilyliitto on palkinnut vuoden 2015 parhaat Urheilugaalassa Hartwall Areenalla.

PALKITUT:

Vuoden Juniorinyrkkeilijä 2015 on Arslan Khataev

Tämä nuoren urheilijan pitkäjänteinen ja hyvin suunniteltu kansainvälisen huipputason harjoittelu ja kilpaileminen palkittiin marraskuussa hopeamitalilla alle 19-vuotiaiden Euroopan mestaruuskilpailuissa. Mitali ei tullut yllätyksenä, sillä nuorukainen oli iskenyt vuoden mittaan runsaasti mitalisijoja huipputason turnauksissa ja EM-kilpailuihin oli valmistauduttu systemaattisesti. Tätä Porvoon Nyrkkeilyseuran edustajaa valmentaa vuosi sitten vuoden valmentajana palkittu Karre Anttonen.

Vuoden naisnyrkkeilijä 2015 on Mira Potkonen

Tämä nyrkkeilytähti iski vuoden 2015 aikana suomalaisista selvästi eniten kansainvälisiä otteluvoittoja. Kansainvälisen kärkitason turnausvoittoja tuli useita ja niissä kukistui MM-, EM- ja Euroopan kisojen mitalisteja. Tampereen Voimailuseuraa edustava Maarit Teurosen valmennettava palkitaan ennätysmäisesti jo viidennen kerran peräkkäin vuoden naisnyrkkeilijänä.

Vuoden miesnyrkkeilijä 2015 on Dmitri Tretyak

Tämä nyrkkeilijä teki vahvasti kansainvälistä läpimurtoa vuoden 2015 aikana. Kauden merkittävimmissä kilpailuissa Euroopan kisoissa hän iski ainoana suomalaisnyrkkeilijänä otteluvoiton. Kansainvälisen lajiliiton kalenteriturnauksissa tuli vuoden aikana runsaasti mitalisijoja. Menestyksen takana oli kovaa harjoittelua. Nyrkkeilijän omatoimisuus oli ihailtavaa ja sen avulla mies harjoitteli muun muassa kuuden viikon verran Brasilian maajoukkueen mukana. Kotkan Voimailijoita edustavaa vuoden miesnyrkkeilijää valmentaa Aleksander Shemijakin.

Vuoden valmentaja 2015 on Amin Asikainen

Tämän entisen huippunyrkkeilijän valmennettavat menestyivät erinomaisesti, niin kansallisella, kuin kansainväliselläkin tasolla vuonna 2015. Eräs hänen valmennettavistaan voitti kaksi kansainvälisen lajiliiton kalenteriturnausta ja iski myös kaksi otteluvoittoa ikäluokkansa maailmanmestaruuskilpailuissa. Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon päävalmentajan toinen valmennettava iski vuoden 2015 aikuisten SM-kilpailujen kovatasoisimman painoluokan Suomen mestaruuden. Tämä nuori ja lajin vaativuuden hyvin ymmärtävä valmentaja on erinomainen esikuva kaikille suomalaisille nuorille urheilijoille.

Vuoden tuomari 2015 on Markku Kiili

Tämä letkeä turkulainen on useiden vuosien ajan kiertänyt ahkerasti kilpailuista kilpailuihin toimien puolueettomasti ja muutenkin esimerkillisesti. Tämän luottohenkilön nimi löytyy jatkuvasti tuomaritilastojen kärkisijoilta. Aikuisten SM-kilpailuissa 2015 tämän Turun Jyryn valmentajankin ansiokasta työtä tekevä osoitti kykynsä ollen tuomaritilaston ykkösnimi ja kilpailujen paras tuomari.