Suomalaisille tappiot Euroopan kisoissa

21.6.2015

Suomalaisnyrkkeilijät ovat ulkona Euroopan kisojen mitalitaisteluista Azerbaidžanin Bakussa. Marjut Lausti, Mira Potkonen ja Dmitri Tretjak hävisivät viikonlopun ottelunsa. Matti Koota kärsi avausottelussaan perjantaina hajaäänitappion.

Marjut Lausti hävisi lauantaina 54-kiloisissa selvästi pisteillä Euroopan mestarille ja MM-hopeamitalisti Marzia Davidelle. Italialainen vei ottelun kaikki neljä erää nimiinsä.

- Marjut yritti kovasti, mutta vastustaja oli todella hyvä. Tämä oli kunniakas tappio maailmanlistan ykkösnaista vastaan, Suomen päävalmentaja Jarkko Pitkänen arvioi.

Isäntämaa Azerbaidžanin MM-hopeamitalisti Yana Alekseevna ylsi voittoon tasaisessa 60-kiloisten ottelussa Mira Potkosta vastaan. Alekseevnan kolmannessa erässä saama varoituskaan ei riittänyt tuomaan Potkoselle voittoa arvostelutuomareiden papereissa.

- Mira iski ottelun selvimmät osumat ja oli aktiivisempi. Tappio oli luonnollisesti iso pettymys, päävalmentaja Pitkänen sanoi.

Keskiviikkona avausottelunsa hienosti voittanut Dmitri Tretjak hävisi sunnuntaina Slovenian Aljaz Venkolle tuomariäänin 2-1. Yksi arvostelutuomareista näki Tretjakin joka erässä parempana ja viimeisen erän Tretjak vei jokaisen tuomarin papereissa nimiinsä.

- Tuomarointi oli ihan järkevää. Alussa annoin kaverin liikaa tulla ja otin turhia osumia. Toisessa erässä lähdin aktiivisemmin lyömään vastaan ja loppu sujui hyvin. Oletin pääseväni mitaleille, mutta nyt kävi näin, Tretjak analysoi.

Suomen valmentajina Euroopan kisoissa toimivat Jarkko Pitkänen, Maarit Teuronen ja Veli Koota.