Euroopan kisojen arvonta suoritettu

15.6.2015

Mira Potkonen, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Mira Potkonen, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Matti Koota,  kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Matti Koota, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Marjut Kausti, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Marjut Kausti, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Dmitri Tretjak, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny
Dmitri Tretjak, kuvaaja: Antti Latva-Kyyny

Lähes 6 000 urheilijaa 20 eri urheilulajista on kokoontunut historian ensimmäisiin Euroopan kisoihin Azerbaidžanin pääkaupunkiin Bakuun. Nyrkkeilyssä punnituksen selvitti yhteensä 278 nyrkkeilijää ja kilpailuissa käydään yhteensä 216 ottelua. Kaikilla Euroopan kisojen 41 maalla on edustajat myös nyrkkeilyssä.

YLE seuraa Euroopan kisoja tiiviisti kanavillaan ja YLE-Areenassa.

Marjut Laustin sarjassa (54 g) on 11 osallistujaa, Matti Kootan sarjassa (56 kg) 21 osallistujaa, Mira Potkosen sarjassa 16 osallistujaa ja Dmitri Tretjakin sarjassa 24 osallistujaa. Myös arvontatilaisuus on suoritettu ja kaikkien neljän suomalaisnyrkkeilijän avausottelut ovat selvillä.

SUOMALAISTEN OTTELUT:

Keskiviikko 17.6 (klo 12.30 alkava tilaisuus)

75 kg Dmitri Tretjak FIN - Vit Kral CZE

Dmitri Tretjak, 23, on tänä vuonna menestynyt kansainvälisissä kilpailuissa hyvin. Hän sijoittui hopealle Belgrade Winner –turnaukssessa ja nappasi pronssia Istavan Bocskai- ja GeeBee-turnauksissa. Vit Kral on moninkertainen Tšekin mestari niin junioreissa kuin miehissäkin. 23-vuotias Kral on edustanut maataan myös maataan nuorten MM- ja EM-kilpailuissa saavuttamatta niissä kuitenkaan mitalisijoja.

Sarjan 75 kg ottelukaavio

Perjantai 19.6 (klo 12.30 alkava tilaisuus)

56 kg Matti Koota FIN - Frederik Jensen DEN

Viime vuoden EU-hopeamitalisti Matti Koota, 25, on tänä vuonna sijoittunut hopealle Belgrade Winner –turnaukssessa ja pronssille Istavan Bocskai-turnauksessa. Pohjoismaiden mestaruuden Koota voitti kukistamalla Fredrik Jensenin hajaäänituomiolla 2-1. Kootaa kahdeksan senttiä pidempi ja kuusi vuotta nuorempi tanskalainen on maansa mestari ja arvokilpailuedustaja.

Sarjan 56 ottelukaavio

Lauantai 20.6 (klo 12.30 alkava tilaisuus)

54 kg Marjut Lausti FIN - Marzia Davide ITA

Toinen tamperelainen Marjut Lausti, 33, on väläytellyt keväällä osaamistaan kukistamalla muun muassa maaliskuun GeeBee-turnauksessa MM-hopeamitalisti Lisa Whitesiden. Italian Marzia Davide saavutti viime vuonna Euroopan mestaruuden ja MM-hopeaa. Ensimmäisen MM-mitalinsa huippukokenut Davide saavutti jo vuonna 2002.

Sarjan 54 kg ottelukaavio

Sunnuntai 21.6. (klo 12.30 alkava tilaisuus)

60 kg Mira Potkonen FIN - Yana Alekseevna AZE

Mira Potkonen, 34, on voittanut kevään 21 ottelustaan peräti 20. Potkonen on saavuttanut kultamitalit erittäin kovatasoisissa Golden Girl Box Cupissa, Strandja- ja GeeBee-turnauksissa, sekä voittanut Pohjoismaiden mestaruuden.

Emäntämaa Azerbaidžanin Yana Alekseevna iski viime vuoden marraskuussa MM-hopealle viidellä otteluvoitolla Korean Jejussa. Alekseevna on kertaalleen aiemmin kohdannut Potkosen. Syyskuussa Silesian Cupissa Puolassa Potkonen kukisti Alekseevnan kaikin tuomariäänin 3-0.

Sarjan 60 kg ottelukaavio