Kootalle tappio Kiinassa

6.6.2015

Suomen ensimmäinen AIBA Pro Boxing-nyrkkeilijä Matti Koota kärsi APB-debyytissään Kiinassa 6. kesäkuuta tappion korealaiselle Ham Sangmyeongille.

Kääpiösarjan (56n kg) ottelu oli tasainen, mutta korealainen oli kaksikosta hiukan osuvampi. Kootan silmäkulmat turposivat pahasti kiivaan taistelun aikana ja seitsemännessä erässä lääkäri päätti estää mahdolliset pysyvät silmäkulmavammat ja keskeytti ottelun.

Keskeytyshetkellä Ham Sangmyeong johti ottelua arvostelutuomarien papereissa pistein 60-54, 58-56 ja 58-56.

Aiemmin perinteisiä kolmieräisiä olympiatyylin otteluita (Aiba Open Boxing) hyvällä menestyksellä iskenyt Koota lähti uransa ensimmäiseen kahdeksaneräiseksi kaavailtuun otteluun kahden viikon varoitusajalla. Viisumihankaluuksien vuoksi Koota saapui Kiinaan vain noin vuorokautta ennen ottelua.

Aiba Open Boxingissa muun muassa misten Aasian mestaruuden ja junioreiden MM-pronssia saavuttaneelle Ham Sangmyeongille, 19, ottelu oli hänen APB-uran toinen. Nuorukainen on voittanut molemmat ottelunsa.

Mikäli silmäkulmavammat eivät estä suunnitelmia, niin Koota nyrkkeilee seuraavaksi Euroopan kisoissa (European Games), joiden nyrkkeilyt alkavat 16. kesäkuuta Azerbadjanin pääkaupunkissa Bakussa.