Suomen Nyrkkeilyliiton vuoden 2013 vuoden parhaat

15.1.2014

Suomen Urheilugaalaan ja kamppailulajiliittojen yhteisessä palkintojenjakotilaisuudessa Hartwall Areenalla Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsi vuoden parhaat urheilijat, vuoden tuomarin sekä vuoden valmentajan. Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsee vielä SM-kilpailuiden yhteydessä lisää nyrkkeilyn parissa ansioituneita henkilöitä. Suomen urheilugaalassa 14.1.2014 palkittuja ovat:

Vuoden Juniorinyrkkeilijä 2013

Tämän nuoren urheilijan vuosi oli hyvin menestyksekäs. Junioreiden MM-kilpailuissa hän sijoittui sijoille 5-8 kahdella otteluvoitolla. Valinnan perusteluna oli myös urheilijan sitoutuminen harjoitteluun ja urheilulliseen elämäntapaan. Kiinnostus nyrkkeilyä ja omaa kehittymistään kohtaan on esimerkillistä muille nuorille.

Vuoden Juniorinyrkkeilijä 2013 on Tampereen Voimailuseuraa edustava Muhammad Abdilrasoon.

 

Vuoden Valmentaja 2013

Tällä valmentajalla on vankka urheilijatausta, mikä näkyy hänen valmentajana toimimisessa. Hänen valmennettaviin kuuluu Mira Potkosen lisäksi muita lupaavia naisnyrkkeilijöitä. Hän on ollut Suomen Nyrkkeilyliiton valmennusvaliokunnan jäsen jo useamman vuoden ajan. Maajoukkueen edustustehtävissä hän valmentaa koko joukkuetta toivoen nyrkkeilijöiden parasta. Hänestä huokuu intohimo lajia kohtaan.

Vuoden Valmentaja 2013 on Tampereen Voimailuseuran Maarit Teuronen.

 

Vuoden Naisnyrkkeilijä 2013

Vuoden naisurheilijaksi olisi voitu valita joku urheilija viime vuoden kehittymisen perusteella, mutta valitulla urheilijalla on niin kovat näytöt että niitä ei pysty ohittamaan. Viime vuoden meriitteinä olivat voitot GeeBee- ja Tammerturnauksista, pronssi EU-mestaruuskilpailuista sekä Saksan kansainvälisen turnauksen voitto. Nyrkkeilyn ikärajan noston myötä nyrkkeilijän ura voi jatkua korkeatavoitteisena vielä useamman vuoden.

Vuoden naisnyrkkeilijä 2013 on Tampereen Voimailuseuraa edustava Mira Potkonen.

 

Vuoden Miesnyrkkeilijä 2013

Vuoden miesnyrkkeilijä osoitti tasonsa voittamalla GeeBee turnauksessa vuoden 2012 Olympialaisten pronssimitalistin. Tammer Turnauksessa kukistui Irlantilainen Olympiakävijä John Joe Joyce. Hän on siis nuoresta iästään huolimatta osoittanut olevansa kansainvälisen tason urheilija. Tulevan vuoden urheilullista elämäntapaa tukevat valinnat auttavat luultavasti saavuttamaan samankaltaisia tuloksia myös jatkossa.

Vuoden miesnyrkkeilijä 2013 on Tampereen Työväen Nyrkkeilijöitä edustava Antti Hietala.

 

Vuoden Läpimurto 2013

Jo vuonna 2012 urheilija näytti kansainvälistä osaamistaan jo useamman kerran. Vuoden 2013 läpimurron tittelin saanut urheilija saavutti Pohjoismaiden mestaruuden ja EU -mestaruuskilpailuiden hopeaa. Urheilijan kehittymistä tukee vahva harjoitteluympäristö ja hänen vahva sitoutuminen urheilijana kehittymiseen.

Vuoden Läpimurron 2013 teki Tampereen Voimailuseuraa edustava Sonia Grönroos.

 

Vuoden Tuomari 2013

Vuoden Tuomari 2013 on osoittanut laajaa osaamistaan niin tuomaritoiminnan kuin järjestötyön osalta. Hän on tehnyt mittavaa työtä uusien sääntöjen kääntämisen ja kouluttamisen suhteen. Hänellä on aktiivinen ja kehittävä asenne, joka auttaa suomalaista nyrkkeilyä pysymään kansainvälisen kehityksen mukana. Vaikka tämä palkinto on pieni verrattuna vapaaehtoistyöhön sitoutumiseen, toivomme sen kannustavan jatkamaan samalla tavalla.

Vuoden Tuomari 2013 on Turun Teräs Ry:tä edustava Henrik Tavio.