Suomalaisnyrkkeilijöiden taistelu ei riittänyt EM-kehässä

3.6.2013

Suomen EM-joukkue aloitti kisaurakkansa sunnuntaina 2.6.

Ensimmäisenä suomalaisista kehään nousi päivätilaisuudessa Lassi Seppälä, joka kohtasi kotikehän Vazgen Safaryantsin sarjan 60kg ottelussa. Seppälä taisteli vimmatusti ja teki parhaansa, mutta Valko-Venäjän olympiaedustaja oli vielä liian taitava ja kokenut. Seppälä painosti ja nyrkkeili eteenpäin alusta loppuun. Safaryants kuitenkin kykeni pitämään oman etäisyytensä ja iski osumia tarkoilla vastaiskuillaan. 3-0 pistetappiosta huolimatta Seppälän kova asenne kielii siitä, että menestystä on mahdollista saavuttaa arvokilpailuissa tulevina vuosina.
 

Hetkeä myöhemmin oli Henri Kekäläisen vuoro. Sarjan 75kg avauskierroksella vastaan asettui Serbian Aleksandar Drenovak, joka vei tasaisen ottelun kaikin tuomariäänin. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen Kekäläinen sai juonen päästä kiinni, ja osui kovilla takakäden suorilla ja etukäden yläkoukuilla serbialaiseen. Suomalaisen kulmauksessa arvioitiin ottelun olevan tasoissa viimeiseen erään lähdettäessä. Viimeisessä erässä Drenovakin rutiini näkyi, ja hän onnistui ottelemaan rennommin, Kekäläisen kadotettua rentouden kovan yrityksen myötä. Suomalainen osoitti kykenevänsä ottelemaan kansainvälisellä tasolla, ja tulevaisuus näyttää hyvältä, kunhan rutiinia ja kokemusta kansainvälisistä kehistä kertyy lisää.


Iltatilaisuuden viidennessä ottelussa Antti Hietalan seuraksi kehään nousi hallitseva Venäjän mestari Alexander Besputin. Kevään aikana hyviä päänahkoja vyölleen ottanut Hietala ei onnistunut yllättämään vuonna 2009 A-junioreiden Euroopan mestariksi iskenyttä venäläistä. Besputin hallitsi ottelua kaikki kolme erää ja eteni seuraavalle kierrokselle kaikin tuomariäänin.  

Raskaansarjassa iskevä Tomi Honka sai arvonnassa vapaa-arvan ensimmäiselle kierrokselle, ja ottelee iltatilaisuudessa tiistaina 4.6. kohdaten Irlannin Tommy McCarthyn.

Suomalaistulokset 2.6.2013

60kg Vazgen Safaryants BLR - Lassi Seppälä FIN 3-0 (30-26, 30-27, 30-26)

75 Aleksandar Drenovak SRB - Henri Kekäläinen FIN 3-0 (29-28, 29-28, 29-28)

69kg Alexander Besputin RUS – Antti Hietala FIN 3-0 (30-26, 30-27, 30-26)