SNL:n puheenjohtaja Tomi Korpinen ei hae jatkokautta

9.6.2018

SNL:n johtokunnan puheenjohtaja Tomi Korpinen on ilmoittanut jättävänsä tehtävän tämän kauden jälkeen. Liitolle valitaan uusi puheenjohtaja syksyn liittokokouksessa. Jäsenseurojen on lähetettävä henkilövalintaehdotukset liittojohtokunnalle 31.8.2018 mennessä.

SNL:n johtokunnan puheenjohtaja Tomi Korpinen on ilmoittanut jättävänsä tehtävän tämän kauden jälkeen. Kuuteen puheenjohtajavuoteen mahtuu lukuisia ilonaiheita sekä kehässä että kentän toiminnassa. Kysyttäessä parasta muistoa, on Mira Potkosen olympiamitalia hankala ohittaa. Vuosiin mahtuu toki myös hampaiden kiristelyä.


- Jokainen mitali on ollut huippuhetki. Ne ovat tietenkin urheilijoille itselleen tärkei-tä saavutuksia, mutta menestyksestä hyötyy koko laji. Nyrkkeily mielletään jälleen huippu-urheiluksi, mikä ei viime vuosina ole aina ollut aivan päivänselvä asia, summaa Tomi puheenjohtajakautensa parhaita muistoja. ”Lajissa menestyneitä yhdistää se, että menestys on saavutettu ilman rutinoita. On tehty kovaa päämäärätietoista työtä hakematta syitä epäonnistumisiin olosuhteista tai mistään muustakaan ulkopuolisesta seikasta”.


- Urheilupoliittinen peli on ollut ikävintä Tätä työtä olisi mielekkäämpi tehdä, jos politikointi saataisiin pois ja keskityttäisiin puhtaasti urheiluun ja urheilijoiden tekemiseen. Turhauttavaa on ollut myös korjailla totuuksina levitettyjä tietoja, joita netistä on toisinaan saanut lukea. Jos olisi valtaa, katkaisisin eräiltä välillä nettiyhteydet pois, toteaa Korpinen. ”AIBA:n nopeat sääntömuutokset ovat myös toisinaan aiheuttaneet hampaiden kiristelyä, mutta niihin on ollut pakko sopeutua”.


Syysliittokokouksessa valittavalle seuraajalleen hän toivoo rohkeutta ja paksua nahkaa, kykyä kuunnella ja uskaltaa tehdä päätöksiä välillä myös muita miellyttämättä. Korpinen heittää myös ilmoille ajatuksen SNL:n ja SAN:n fuusioitumisesta, jotta pienen maan synergiat saataisiin hyödynnettyä mahdollisimman hyvin.


- Nyrkkeilyliitto ja Johtokunta tekevät pitkäjänteistä työtä, jonka hedelmiä voidaan korjata vasta vuosien päästä. Vanha sanonta ”Eteenpäin on menty” pitää täysin paikkansa. Aloittaessani valmennus oli vapaaehtoistoimintaa, nyt meillä on palkatut valmentajat.
- Seuraan jatkossa luonnollisesti olympiatyylin nyrkkeilijöitä ja odotan mielenkiinnolla nuorien nyrkkeilijöidemme menestystä tulevilla olympiadeilla. Todennäköisesti käyn seuraamassa joitakin suurempia turnauksiakin ulkomailla. Lisäksi ammattilaisista erityisesti Edis Tatlin otteet kiinnostavat. Ja tietenkin jatkan omia treenejäni Kalvolan Iskun salilla.