Elina Gustafssonille niukka tappio EU-kehässä

9.8.2017


Italian Casciassa käytävissä naisten Euroopan Unionin mestaruusnyrkkeilyissä Suomen Elina Gustafsson karsiutui mitaleilta. Toukokuussa 2016 MM-pronssia sarjassa 69 kiloa iskenyt Elina Gustafsson iski nyt sarjassa 75 kiloa. Suomalainen pääsi kehään tiistai-iltana saatuaan vapaa-arvan avauskierrokselle.

Gustafsson kohtasi Turkin nuorten maailmanmestarin Busenaz Surmenelin todella vauhdikkaassa ottelussa. Tasaisessa taistossa ei iskuja säästelty. Suomalainen aloitti hyvin ja vei ensimmäisen erän nimiinsä. Toisen erän lopulla kovaiskuinen turkkilainen onnistui saamaan  iskujenvaihdossa perille kovat osumat ja Gustafssonille laskettiin pystystä lukua. Kolmas erä oli hyvin tasainen, ja ottelu päättyi turkkilaisen niukkaan 3-2 hajaäänivoittoon.

- Tiesimme turkkilaisen kovalyöntiseksi ja siihen lähdettiin vastaamaan samalla mitalla. Hieman malttia olisi kaivattu Elinalta. Kokonaisuudessa kuitenkin ihan hyvä suoritus ottaen huomioon, että edellisestä ottelusta on aikaa yli puoli vuotta ja sarjana 75 kiloa, valmentaja Maarit Teuronen kommentoi.

- Nyt näimme hyvin, mitä jatkossa pitää jalostaa ja hioa, jotta ensi vuoden tärkeissä arvokilpailuissa ollaan kunnossa, Teuroen jatkoi.

Euroopan Unionin mestaruuskilpailut jatkuvat suomalaisten osalta perjantaina, kun Mira Potkonen kohtaa 60 kiloisten semifinaaliottelussa Englannin Shona Whitwellin. Ottelutilaisuus alkaa kello 17.30 Suomen aikaan ja sen voi katsoa suorana lähetyksenä Italian Nyrkkeilyliiton Youtube-kanavalta.