Kalevi "Kille" Takala on pois

13.2.2023

Yksi suurista on poissa

Finbox-perhe on ottanut raskain mielin vastaan uutisen Kalevi "Kille" Takalan siirtymisestä ajasta ikuisuuteen. 

Yli kuusi vuosikymmentä pyyteetöntä työtä nyrkkeilyssä on jättänyt ikuisen jäljen suomalaiseen nyrkkeilyyn. Porin NMKYn nyrkkeilyseuran perustaja oli  itse kaksinkertainen Suomen mestari ja edusti Suomea myös maajoukkueessa. Hänen saavutuksensa nyrkkeilyvalmentajana ovat suomalaista nyrkkeilyhistoriaa. Hänen valmennettaviaan ovat olleet mm. olympiapronssimitalisti ja EM-hopeamitalisti Joni Nyman sekä MM-pronssimitalisti ja EM-kultamitalisti Elina Gustafsson. 

Suomen Nyrkkeilyliitto ottaa osaa läheisten suureen suruun. 


Killen muistolle

"Olin 11-vuotias vilkas pikkupoika, joka saapui Porin urheilutalolle nyrkkeilyharjoituksiin.

Tuolloin seura oli Porin pyrintö ja vetäjänä Kalevi Kille Takala. Hän oli tinkimätön valmentaja mutta omasi karismaattisen tavan valmentaa ja ottaa valmennettavat tarkkaan "syyniin".

Meillä synkkasi Killen kanssa heti ja piakkoin sain nousta kehään Joni Nymanin kanssa, jota Kille valmensi.

Treenit oli kovia mutta salilla ei huudettu, vaadittu tai  piiskattu vaan Killen tapa kohdata valmennettavat ja valmentaa junnuja sekä mestareita oli lämminhenkinen. Huumoria oli sopivasti mukana. Räpsöön nyrkkeilylegendaa Joni Nymania Kille sen sijaan "piiskasi" ja juoksutti pitkiä lenkkejä. Valmennus oli tiukkaa, kuten oli ollut omalla urheilu-urallaan.

Kun luin Killen siirtyneen ajasta ikuisuuteen, tuli haikea olo. Viime syksynä tapasin Killen Porin urheilutalolla ja vaihdoimme kuulumisia ja keskustelimme yhteisistä kokemuksista. Tämä oli viimeinen tapaamisemme. Hiljentykäämme, itse kukin, Killen muistoa kunnioittamaan. Kaikki te siellä kehässä, kehän kulmassa ja treenisaleilla
Lepää rauhassa Kille."

Marko Nieminen