Khataevin Bundesligan debyytti lauantaina Hampurissa

17.3.2017


Arslan Khataev debytoi toisena suomalaisena nyrkkeilyn Bundesligassa lauantaina Hampurissa. Khataev ottelee Boxteam Hanse Wismarin joukkueessa Hampurg Giantsia vastaan seuran -60 kg sarjan edustajana.

- Lataus on erinomainen ja fiilis todella hyvä. Täällä on paljon erimaalaisia nyrkkeilijöitä ja lähden voittamaan omaa matsia, mutta tietysti toivon myös koko joukkueellemme tärkeää voittoa. Kehä on kehä joka mestassa. Hienoa, että oma valmentaja Karre Anttonen on mukana ja saan hänet myös kulmaan, Khataev kertoi kaksi päivää ennen avausotteluaan.

Bundesligassa kilpailee kahdeksan joukkuetta, jonka riveissä iskevät Saksan parhaimmisto sekä muiden maiden maajoukkuenyrkkeilijöitä.

Khataevin pohjoissaksalainen joukkue BHW on kahdeksan joukkueen Bundesligan pohjoislohkossa kolmen ottelukierroksen jälkeen neljäntenä voitettuaan yhden ja hävittyään kaksi ottelua. BHW on vain yhden otteluvoiton päässä nyt kohtaamastaan Hampurista (BHW 26-29, Hampuri 35-37).

Hampurilaisseura on laittanut kolmessa edellisessä ottelussaan -60 kg sarjaan aina eri ottelijan, joten Khataevin vastustaja on vielä arvoitus. Nenad Stancic, Kaan Yildliz ja Ahmed Aljabar ovat kaikki hävinneet ottelunsa.

- Se on minulle ihan fine, etten tiedä vastustajasta mitään. Käytäntöhän on olympianyrkkeilyssä ihan normaalia. Näin pääsen keskittymään omaan ottelemiseen vielä paremmin. 

Saksassa viime vuosina usein leireillyt porvoolainen 18-vuotias Khataev kiinnitti entisen WBC-liiton maailmanmestarin, Sebastian Zbikin huomion ollessaan helmikuussa leirillä Saksassa. Bundesliigajoukkue Boxteam Hanse Wismarin päävalmentajana toimiva Zbik tarjosi Khataeville paikkaa joukkueessa. 

Khataev jää Saksaan leirille ja ottelee toisen ottelunsa jo viikon kuluttua. jolloin hänen joukkueensa kohtaa jälleen Hamburg Giantsin, mutta tällä kertaa kotikehässä. Tämän jälkeen ohjelmassa on vielä 8.4. lohkoa johtavan BR Hertha Berliinin kohtaaminen vieraissa. Lohkojen voittajat ottelevat Bundesligan voitosta huhtikuun lopulla.

- Täällä on hyvä leireillä. Olen tutustunut jo nyt moniin uusiin ihmisiin. Tänne on mukava tulla. Saksa on hyvä maa, Khataev virnistää. 

Edellinen ja samalla myös ensimmäinen suomalaisnyrkkeilijä oli Bundesligassa, niinikään Porvoon Nyrkkeilyseuran Robert Helenius, joka nyrkkeili Hertha Berlinin joukkueessa kaudella 2006-2007.

Bundesligan kotisivut
http://www.box-sport-verband.de/liga-sport/1-bundesliga-1516/

Khataevin videohaastattelun lähtötunnelmista näet miehen FB-sivuilta
https://www.facebook.com/khataevofficial/?fref=ts