Valmentaja Maarit Teuronen uskoo Mira Potkosen kehittyvän jatkossakin

18.8.2016

Jarkko Pitkänen, Maarit Teuronen ja Mira Pitkänen. Kuva keskiviikolta. Kuvaaja Jussi Salminen
Jarkko Pitkänen, Maarit Teuronen ja Mira Pitkänen. Kuva keskiviikolta. Kuvaaja Jussi Salminen

Vuodesta 2008 lähtien Mira Potkosen valmentajana toiminut Maarit Teuronen analysoi tovi välierätappion jälkeen Rion nyrkkeilyareenan käytävillä tapahtunutta, mutta katsoi jo samalla eteenpäin.

- Nyt yritän nostaa tuota Miran päätä vähäsen ja sitten katsomaan varmaan illalla Olympiastadionille keihään karsintaa. Huomenna Mikkosen Suvi aloittaa (taekwondo), sitä mennään katsomaan myös. 

- Pidemmällä tähtäimellä sitten mennään kotiin vetämään vähän happea ja EM-kisat odottavat marraskuussa Bulgariassa.

Teuronen näkeekin, että Miralla on vielä mahdollisuuksia vaikka mihin.

- Kehitystä on tapahtunut tähän asti ja kehittymisen varaa vieläkin on. Miralla on niin lyhyt ura vasta takana. Kehitettäviä asioita löytyy.

Välieräottelun Teuronen näki väkinäisenä suojattinsa osalta.

Semmoista väkinäistä, ei saanut sellaista helppoutta mitä oli aiemmissa otteluissa. En tiedä mistä johtui. Aamulla lähtiessä kaikki oli hyvin, pistareita lyötiin, niin lähti tosi hyvin. Joku pieni puristus tuli. En osaa sanoa, ei olla vielä keskusteltu tuota ottelua niin läpi, että keksittäisiin syyt. Ei vaan saanut sellaista rennon letkeää tekemistä.

- Tänään hävittiin ja thats it, kyllähän se ketuttaa. Olisin halunnut tuonne ottelemaan vielä perjantaina, mutta tällä kerralla nyt vaan ei voi mitään, enää.

Kiinalaisen otteet eivät yllättäneet kahden aiemman ottelun kokemuksen perusteella.

-Ei ollut mitään ylilatausta aistittavissa, päinvastoin: oli niin kuin että hipheijaa, me jatketaan tästä. Ehkä kuten Mira sanoi, että kiinalaisen kanssa on ollut tosi tiukkaa vääntöä. Se oli juuri semmoinen kuin aina ennenkin on ollut, ei yllättänyt mitenkään, se tiedettiin. Ja neljännessä erässä selkeästi tiedettiin, että oltiin tappiolla. Kiinalainen oli sen verran hyvä sitomaan, ettei saanut siitä mitään.

Teuronen mietiskeli myös mitalin toivottavasti antavan buustia junioreille.

- Meillä on niitä junioreita niin harmittavan vähän. Toivottavasti tämä nyt antaa vähän potkua sille, että tässä voi päästä olympialaisiin ja pärjätä.