Suomalaissankarin kommentit heti välieräottelun jälkeen

17.8.2016


Suomen ensimmäisen Rion olympialaisten mitalin väriksi varmistui keskiviikkona pronssi. Nyrkkeilijä Mira Potkonen koki välierätappion Kiinan Junhua Yinille kaikin tuomariäänin alle 60 kg sarjassa.

Kahden Lontoon edellisten olympialaisten mitalistin voittamisella välieriin selvinnyt Potkonen ei saanut parastaan irti välieräkehässä ja kiinalainen käytti tilanteen hyväkseen.

- Kaikki oli tänään vaikeaa, ei löytynyt sitä omaa hyvää juttua ollenkaan. Kaikki tuntui tosi vaikealta. Kyllä kaveri oli parempi, ei ollut epäselvyyttä, en ollut tänään hyvä. En saanut omaa hyvää tekemistä, ja sitten tuntui että kädet ja jalat vaan painaa, ei vaan toiminu.

Olympiapronssi ei tuntunut lohduttavalta välierätappion hetkellä.

- No ei tällä hetkellä, ehkä se jossain vaiheessa

Väsymystä Potkonen ei tunnustanut tunteneensa, vaan näki asian olleen enemmän henkinen.

- Mä luulen että se on vaan enemmän pään sisällä, etten saanut sinne sitä hyvää tunnetta, sitä kautta se kaikki lähtee. Mua jännitti tää ottelu vähän enemmänkin, ja kun tiesin, että meillä on ollut niin tasaista vääntöä. Nyt ei saanut omaa kulkemaan yhtään.

Kolmannessa erässä Potkonen sai varoituksen puskemisesta.

- Taisin päällä vähän siinä pukea, halusin vaan pois siitä tilanteesta.

Valmentaja Maarit Teuronen piti suojattinsa ottelemista väkinäisenä.

- Oli vähän väkinäistä. Mira ei saanut sellaista helppoutta, jota on ollut aiemmin. Joku pieni puristus tuli. En tiedä tarkemmin, koska en ole keskustellut Miran kanssa vielä. Illalla menemme katsomaan keihään karsintaa ja huomenna Suvi Mikkosta. Pidemmällä tähtäimellä suunnitelmissamme on EM-kisat marraskuussa Bulgariassa.

Potkosen mitali on historian ensimmäinen suomalaisella naisnyrkkeilijälle olympialaisista ja kaikkiaan viidestoista nyrkkeilyssä.