Suomen naiset odottavat innokkaina Ruotsi-maaottelua

10.12.2015

Satu Lehtonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Satu Lehtonen, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Julia Ussik, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Julia Ussik, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Anni Viantie, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Anni Viantie, kuvaaja Antti Latva-Kyyny

Nyrkkeilymaaottelu Suomi-Ruotsi isketään lauantaina 19. joulukuuta kello 14.00 alkaen Helsingin Urheilutalolla. 11 ottelusta seitsemän on miesten taistoja ja neljä naisten otteluita.

Kaikki Suomen maaottelujoukkueeseen nimetyt neljä naista odottavat jo vesi kielellä Urheilutalon kehään pääsemistä.

Akaan Iskua seuratasolla edustava Satu Lehtonen vaihtoi syksyllä painoluokkaa 51-kiloista 48-kiloisiin ja iski kovan meriitin lokakuussa kukistamalla EM-hopeamitalistin walesilaisen Lynsey Holdawayn Saksan Queens Cupissa.

Maaottelussa Lehtonen kohtaa tämän vuoden Pohjoismaiden mestarin Lise Sandebjerin, joka voitti syyskuussa Silesian Open-maajoukkueturnauksen kultaa Puolassa.

- Painoluokan vaihtaminen ja Saksan turnauksessa menestyminen ovat tuoneet minulle rutkasti lisää itseluottamusta. Täytyy sanoa että nyt janoan kansainvälistä menestystä, kertoo Lehtonen.

 - Sandebjer on tuttu vastustaja ja olemme treenanneetkin paljon yhdessä. Hänen valmentajansa tuntee minut hyvin ja saa nähdä millä taktiikalla he lähtevät hakemaan revanssia.

Sarjassa 51 kiloa Viipurin Nyrkkeilijöiden Kristiina Kivistö pääsee haastamaan kokeneen ja kansainvälisesti hyvin menestyneen Helena Envallin. Kivistö on Suomen tämän vuoden maaottelujoukkueen ainoa nyrkkeilijä, joka vuosi sitten Ruotsissa pidetyssä maaottelussa ylsi otteluvoittoon.

- Viime vuoden voitto tuntui tosi hyvältä ja toi lisää intoa kisoihin ja treeneihin. Nyt on kiva päästä ottelemaan kotikaupungissani Helsingissä. Paikalle on tulossa paljon tuttuja kannustamaan ja se tuo vähän lisäjännitystä, Kivistö sanoo.

- Envallin vasenkätisyys vähän mietityttää, koska siitä minulla on vähemmän kokemusta. En kuitenkaan anna sen häiritä ja uskonkin että varmasti vauhdikas ottelu on luvassa.

Ussik tavoittelee läpimurtoa

Helsingin Tarmon 57-kiloisissa otteleva Julia Ussik on aloittanut tämän kauden erinomaisilla otteilla voittaen muun muassa Ruskaturnauksen ja iskien yhden otteluvoiton Golden Girl-seuraturnauksessa Ruotsissa. Maaottelussa Ussik saa vastaansa Evelina Andrssonin.

- Olen harjoitellut todella hyvin viime kesän ja koko syksyn ajan. Haluni kehittyä on kova ja uskon että tästä tulee läpimurtokauteni kansainvälisellä tasolla, kertoo Ussik, joka juniorina iski kaksi Pohjoismaiden mestaruutta.

- Tämä on minun ensimmäinen maaotteluni ja ihan huikea fiilis päästä edustamaan Suomea. Odotukseni ovat korkealla näiden kisojen suhteen, Ussik iloitsee.

Rovaniemen Reipasta kotimaissa kipailuissa nykyisin edustava kouvolalainen Anni Viantie ottaa 64-kiloisissa mittaa kokeneesta Pernilla Gustavssonista. Ruotsissa asunut ja paljon kehittäviä kansainvälisen tason otteluita tililleen hankkinut Viantie uskoo tuovansa Suomen joukkueelle otteluvoiton.

- Kukistin Gustafssonin alkuvuodesta Ruotsissa ja tietysti uskon nytkin hoitavani homman kotiin. Gustafsson tulee varmasti sitkeästi päälle. Hänellä on sellainen traktorimeininki että tulee vain eteenpäin, Viantie kertoo vastustajastaan.

- Minun pitää käyttää nopeuttani ja monipuolista tekniikkaa. Keskikehä haltuun ja siitä tarkkoja iskuja, Viantie paljastaa taktiikastaan.

Miehistä Suomea maaottelussa edustavat Timo Liljeroos (60 kg), Lev Kolyasin (64 kg), Antti Hietala (69 kg), Ilya Kolyasin (69 kg), Ilari Kujala (75 kg), Rafael Ekroos (81 kg) ja Samuli Kärkkäinen (91 kg).