Suomen Arslan Khataev nyrkkeili EM-mitaliotteluihin

25.11.2015

Arslan Khataev, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Arslan Khataev, kuvaaja Antti Latva-Kyyny
Khataev kukisti Turkin edustajan puolivälieräottelussa
Khataev kukisti Turkin edustajan puolivälieräottelussa
Abdilrasoon nyrkkeili upeasti kaksinkertaista Euroopan mestaria vastaan
Abdilrasoon nyrkkeili upeasti kaksinkertaista Euroopan mestaria vastaan
Irelannin Michael Nevin julistettiin ottelun voittajaksi
Irelannin Michael Nevin julistettiin ottelun voittajaksi

Suomen Arslan Khataev, 17, on varmistanut mitalisijan nyrkkeilyn A-junioreiden Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolan Kolobrzegissa. 56-kiloisten puolivälieräottelussa Khataev nujersi Turkin Ihsan Alagasin kaikin tuomariäänin 3-0.

Vahva turkkilainen aloitti ottelun ryminällä, mutta Khataev liikkui hyvin alta pois ja löi vastaiskuillaan avauserän selvimmät osumat. Toisessa erässä Khataev lisäsi lyöntimääräänsä ja osui vastustajaansa usein. Viimeisessä erässä nähtiin kovaa taistelua molemmin puolin.

- Turkkilainen tiedettiin kovaksi prässääjäksi ja taktiikkana oli pysyä liikkeellä ja lyödä omalta etäisyydeltä. Arslan saikin lyötyä parhaat osumat ensimmäisessä ja toisessa erässä. Kolmannessa erässä molemmat olivat väsyneitä ja se oli tasaista vääntöä, Khataevin valmentaja Karre Anttonen analysoi.

Perjantaina Khataev kohtaa välieräottelussa Georgian Gagik Pozoyanin, joka on kilpailujen aiemmissa otteluissaan kukistanut Armenian ja Unkarin edustajat.

- Georgialainen on turkkilaisen tavoin Arslania lyhyempi, mutta enemmän nyrkkeilevämpi vastustaja. Odotan välierästä taktista ottelua, jossa Arslanin pitää olla aktiivisempi ja käyttää paljon hämäyksiä hyökkäyksiin lähdettäessä, Anttonen miettii.

Abdilrasoonille niukka tappio

Kaksi otteluvoittoa 69-kiloisissa saavuttanut Muhammad Abdilrasoon, 18, kärsi niukan tappion kaksinkertaiselle Euroopan mestarille Michael Nevinille. Näin irlantilainen eteni sarjan mitaliotteluihin.

Kamppailu pysyi tasaisena alusta loppuun. Molemmat saivat hyviä osumia perille takimmaisen käden suorillaan. Osumamäärässä Abdilrasoon saattoi olla Neviniä hieman edellä, mutta ulottuvampi irlantilainen löi näyttävämmin.

- Mitali jäi harmittavan lähelle. Oli todella tiukka ottelu. Muhammad osoitti kuitenkin kaikissa kolmessa ottelussaan kuuluvansa Euroopan kärkikastiin. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, Abdilrasoonin valmentaja Askar Sarsenbayev kommentoi.

Suomalaisten ottelut 23.11:
 56 kg Arslan Khataev FIN - Heiuar Bako GER 3-0
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN - Marcel Rumpler AUT 3-0

Suomalaisten ottelut 24.11:
60 kg James McGivern IRL - Rasmus Bergman FIN 3-0
69 kg Muhammad Abdilrasoon FIN – Carl Fail ENG 2-1

Suomalaisten ottelut 25.11:
56 kg Arslan Khataev FIN – Ihsan Alagas TUR 3-0
69 kg Michael Nevin IRL - Muhammad Abdilrasoon FIN 3-0

Suomalaisten ottelut 27.11:
56 kg Arslan Khataev FIN - Gagik Pozoyan GEO